Dax dag analyse

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 09:33

Dax dag analyse

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 15675 en dat is gelijk aan de slotstand van gisteren. De index is gisteren opgelopen tot aan de bovenste lijn van de stijgende wig, maar wist er 'nog' niet doorheen te breken...

De dag candle van gisteren is een doji, waarvan de bovenste steel de bovenste lijn van de wig test en de onderste steel de onderste lijn van de wig, die ik zoals verwacht iets heb moeten aanpassen. Verder is er op de daggrafiek niets veranderd te opzichte van gisteren, de Dax zit nog steeds gevangen in de wig en zolang dat het geval is blijft het afwachten op een uitbraak voordat er meer duidelijkheid komt. Later deze week hebben we de ECB nog met haar rentebesluit en persconferentie, wellicht dat er pas daarna een keuze gemaakt gaat worden waar we naartoe gaan.

Op dit moment hebben de kopende partijen nog steeds een voordeel ten opzichte van de verkopers, de index heeft gisteren wederom een nieuwe high gezet en elke Intraday dip is nog steeds een koopsignaal. Het kantelpunt ligt ook vandaag weer in de zone 15685/15650, zolang we daarboven bewegen liggen de kansen aan de long kant. Sluit er een dag candle onder deze zone, dan staat er een potentiële top op de grafiek.

Verder blijven handelen op de lagere timeframes totdat er zich een duidelijke uitbraak van de wig heeft plaatsgevonden. Door op de lage timeframes kleine bewegingen mee te pakken is er nog steeds leuk geld te verdienen.