Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Dax dag analyse

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 10:58

Dax dag analyse

Goedemorgen, de Dax future staat op dit moment op een stand van 15515 en dat is vrijwel gelijk aan de slotstand van gisteren. De index is gisteren verder teruggezakt waardoor de koers onder de middellijn van de bollinger bands is gesloten...

De dag candle is wederom een rode waarvan de body onder de middellijn van de bollinger bands is gesloten en dat betekent dat er een lagere top op de daggrafiek staat. Wel heeft de candle van gisteren een lange ondersteel wat laat zien dat het verlies eerder op de dag groter was dan waar de koers uiteindelijk is gesloten. De bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal (zwarte lijn) heeft gisteren voor steun en een Bounce gezorgd. Dit is voor vandaag dan ook het eerste kantelpunt, zakt de Dax vandaag verder en sluit de huidige dag candle onder de zone 15450/15400, dan zou het shortsignaal sterker worden en gaan we terug naar de onderste band die ligt in de zone 15250/15200. 

Om een potentiële bodem op de daggrafiek te zetten zal de Dax vandaag moeten stijgen en boven de zone 15600/15610 moeten sluiten. In dat geval keert de koers terug boven de middellijn van de banden en kan het morgen weer beide kanten op. Vooralsnog lijkt het er op dat we een lagere top op de grafiek hebben. Zo word de lagere top van de RSI nu ook steeds duidelijker, maar we hebben het afgelopen jaar ook gezien hoeveel veerkracht de Dax heeft door alle stimuleringsmaatregelngen.


«   »