AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 13:31

AEX beurspraatje van het weekend

De AEX future is afgelopen vrijdagavond gesloten op een stand van 510 punten en dat is een puntje lager dan de slotstand van vorige week vrijdag. De index heeft de afgelopen week net als de week ervoor alleen maar zijwaarts bewogen in de range 500/515....

Het zijn rare tijden, de ene dag stijgen de beurzen en lijkt het alsof er opwaartse doorbraak aanstaande is, de andere dag staan de koersen rond de steunniveau's en ziet het er naar uit dat de indices er door zullen zakken, het stuitert werkelijk alle kanten op binnen de ranges.

Als je de nieuwsberichten over de economie hoort, dan word je daar op zijn zachts gezegd niet vrolijk van en is het eigenlijk verbazingwekkend dat indices überhaupt nog op deze niveau's staan. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat het begrotingstekort in Nederland dit jaar waarschijnlijk zal oplopen tot €92 miljard en dat is op basis van de cijfers die we nu hebben, maar wat als het virus weer oplaait na versoepeling van de maatregelen, of dat de 'lockdown' wereldwijd nog veel langer gaat duren? Er is niemand die daar een antwoord op heeft en dat is ook de reden waardoor het handelen nu heel erg moeilijk is. Een crisis zoals deze hebben we nog nooit meegemaakt en dus weten we ook niet hoeveel pijn ons dit economisch gaat doen.

Dit zien we de laatste weken ook terug op de beurzen, de ene helft, verwacht dat het wel meevalt en kopen stug door, de andere helft ziet alleen maar donkere wolken en verkoopt. Doordat deze groepen ongeveer even groot zijn, blijven de indices zijwaarts bewegen en wachten zij op nieuwe impulsen. Zolang dat het geval is, zijn korte day trades op basis van range uitbraken het meest effectief, het kost veel tijd, maar geloof me makkelijk geld verdienen op de financiële markten bestaat niet, zeker nu niet.

De week candle is nagenoeg hetzelfde als de candle van vorige week. Het is een 'doji' waarin de kopende partijen een klein voordeel hebben ten opzichte van de verkopende partijen, dit is te zien aan de steel van de candle die zit namelijk aan de onderkant, de aanvankelijke daling is teruggedraaid. Verder zien we dat de ema10 volledig horizontaal beweegt en samen met de onderste lijn van het oude trendkanaal weerstand aan de koers heeft gegeven. Het 50% fibo op 505 heeft wederom voor steun gezorgd en blijft hiermee op weekbasis het kantelpunt. Zolang de index er boven blijft verwacht ik uiteindelijk een doorbraak door de weerstand op 515 wat een longsignaal zou geven naar de zone 525/530 en daar boven naar het 61,8% fibo rond 535/540. Sluit er een week candle onder 505, betekent dat een top en een vervolg van de daling. Targets waar ik me in dat geval op ga richten zijn 480/475 en daaronder 450/440.

Aankomende week word de maand candle afgerond en dat word nog behoorlijk spannend, sluit de AEX aankomende donderdag boven 532, staat er een 'bullisch engulfing' in de maandgrafiek en zou de index terug keren in het stijgend kanaal. Als dat niet lukt, verwacht ik volgende maand meer druk op de index en is de stijging van de afgelopen weken slechts een terug test geweest van de stijgende bodemlijn.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »