Candle sticks

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 12:39

Candle sticks

Uit een enkele candle stick is kunnen we al veel informatie halen zoals, de opening van de koers, het hoogste punt, het laagste punt en de slotstand.

Bij traden aan de hand van technische analyse zijn de Japanse candlesticks erg belangrijk. Hieronder heb ik de belangrijkste en meest voorkomende candle's geplaatst en wat zij betekenen. 

Lange zwarte dag- candle

de zwarte dag candle bestaat uit een echt lichaam dat veel langer is dan zijn schaduwlijnen. Dit geeft het grote verschil aan tussen de openingsprijs en de slotkoers voor een handelsdag. Lange zwarte dag candle's laten zien dat de openingsprijs bijna op het hoogste punt van de dag is,  maar de prijs sluit vrijwel op het laagste punt. Hoe langer het lichaam van de candle is, des te meer bearish is het signaal.


Lange witte dag- candle

witte dag candle bestaat uit een echt lichaam dat veel langer is dan zijn schaduwlijnen. Dit geeft het grote verschil aan tussen de openeningsprijs en de slotkoers voor een handelsdag. Lange witte dag candle's laten zien dat de openingsprijs bijna op het laagste punt is en de slotkoers bijna of helemaal op het hoogste punt is. Hoe langer het lichaam van de kandelaar is, des te bullish is het signaal.


Korte witte dag candle

In theorie kan de korte witte candle niet kiezen tussen een omkering of voortzetting van de bestaande trend. In de meeste gevallen presteert het 52% van de tijd een omkering, wat dicht bij de theoretische besluiteloosheid ligt. 


korte zwarte dag candle

Hiervoor geldt hetzelfde als de korte witte dag candle alleen dan voor een downtrend.


De witte Toltop

Een soort  candle formatie waarbij het echte lichaam klein is, ondanks een breed scala aan prijsbewegingen gedurende de handelsdag. Deze kaars wordt vaak als neutraal beschouwd en gebruikt om besluiteloosheid aan te geven over de toekomstige richting van de onderliggende waarde.


Zwarte toltop 

De interpretatie hier is hetzelfde: een soort candle formatie waarbij het echte lichaam klein is, ondanks een breed scala van prijsbewegingen gedurende de handelsdag. Deze kaars wordt vaak als neutraal beschouwd en gebruikt om besluiteloosheid aan te geven over de toekomstige richting van de onderliggende waarde.


Dragon fly doji

Een type kandelaarpatroon dat besluiteloosheid onder handelaren signaleert. Het patroon wordt gevormd wanneer de openings- en slotkoersen van het aandeel gelijk zijn en hoog zijn van de dag. De lange onderste schaduw suggereert dat de krachten van vraag en aanbod een evenwicht naderen en dat de richting van de trend een belangrijk keerpunt nadert.


Gravestone doji

Een type kandelaarpatroon dat wordt gevormd wanneer de openings- en slotkoers van de onderliggende waarde gelijk is en plaatsvindt aan de onderkant van de dag. Het lange bovenwerk Schaduw suggereert dat de koopdruk van de dag werd opgevangen door de verkopers en dat de krachten van vraag en aanbod een evenwicht naderden. Dit patroon wordt vaak gebruikt om te suggereren dat de richting van de trend misschien een belangrijk keerpunt nadert.


Long-legged doji

Een soort kandelaarformatie waarbij de openings- en slotkoersen bijna gelijk zijn ondanks veel koersbewegingen gedurende de handelsdag. Deze kandelaar wordt vaak gebruikt om besluiteloosheid aan te geven over de toekomstige richting van de onderliggende waarde.

                                    Candlestick patronen.

                                                                        Naast de individuele candle sticks zijn er ook patronen onder de candlesticks, de belangrijkste hievan vindt je hieronder...

Harami

Harami - Een kandelaar die zich vormt in het echte lichaam van de vorige kandelaar bevindt zich in de harami-positie. Harami betekent 'zwanger' in het Japans en de tweede kandelaar zit in de eerste. De eerste kandelaar heeft meestal een grote echte body en de tweede een kleinere echte body dan de eerste. De schaduwen (hoog / laag) van de tweede kandelaar hoeven niet binnen de eerste te vallen, hoewel het de voorkeur heeft als ze dat wel zijn. Doji en tollen hebben kleine echte lichamen en kunnen zich ook vormen in de harami-positie.


Hammer

Hammer - het betekent een omkering na een neerwaartse trend - de controle is verschoven van verkopers naar kopers. De schaduw moet minimaal tweemaal de lichaamslengte zijn. Als het optreedt na een opwaartse trend, wordt het een 'hangende man' genoemd en is het een bearish signaal. Een grafsteen wordt geïdentificeerd door open en dicht bij de onderkant van het handelsbereik. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van een hamer en signaleert een omkering wanneer deze zich voordoet na een opwaartse trend.


Dark Cloud

Dark Cloud- het is een patroon dat wordt aangetroffen na een opwaartse trend en is een waarschuwing voor een omkeersignaal van "regenachtige dagen" in het verschiet. Een bearish omkeringspatroon dat de opwaartse trend voortzet met een lang wit lichaam. De volgende dag begint op een nieuw hoogtepunt en sluit dan onder het middelpunt van het lichaam van de eerste dag.


Piercing line

The Piercing Line - het is het tegenovergestelde van het Dark Cloud-patroon en is een omkeersignaal als het verschijnt na een neerwaartse trend. De eerste dag, in een neerwaartse trend, is een lange zwarte dag. De volgende dag begint op een nieuw dieptepunt en sluit dan boven het middelpunt van het lichaam van de eerste dag.


Engulfing

Engulfing-patronen bestaan ​​uit twee lichamen zonder schaduwen en waar het tweede lichaam het eerste 'overspoelt'. Deze signalen zijn pas significant na een langdurige trend


Morning Stars

Sterren bestaan ​​uit een lang lichaam gevolgd door een kort lichaam met een veel kleinere schaduw (handelsbereik). De lichamen van de twee mogen elkaar niet overlappen, hoewel de schaduwen dat wel kunnen.

Het Morning Star-patroon is een bullish omkeersignaal na een neerwaartse trend. De eerste balk heeft een lang zwart lichaam, het tweede lichaam valt naar beneden vanaf het eerste (de schaduwen kunnen elkaar nog steeds overlappen) en kan gevuld of hol zijn. Dit wordt gevolgd door een lange witte body, die sluit in de bovenste helft van de body van de eerste bar.


Evening star

Het avondsterpatroon staat tegenover Morning Star en is een omkeersignaal aan het einde van een opwaartse trend. Avondsterren is een patroon met drie kaarsen dat na een rally komt. De eerste kaars heeft een hoog wit echt lichaam, de tweede heeft een klein echt lichaam dat hoger opengaat om een ​​ster te vormen, en de derde is een zwarte kaars die goed sluit in het witte echte lichaam van de eerste sessie.


Doji star

Een Doji Star-formatie is zwakker dan de Morning of Evening Star - de doji staat voor besluiteloosheid. Bij een Shooting Star moet het lichaam op de tweede balk bijna laag zijn - aan de onderkant van het handelsbereik. De bovenschaduw moet langer zijn. Dit is ook een zwakker omkeersignaal na een trend. Beide patronen moeten worden bevestigd - door de volgende balk die halverwege de eerste balk sluit.


Stijgende en dalende Three methods

De Rising-methode bestaat uit twee sterke witte lijnen die drie of vier kleine dalende zwarte lijnen haken. De laatste witte lijn vormt een nieuw slothoog. Het patroon is zeker bullish. De bearish Falling Method wordt ondersteund door sterke zwarte balken, de tweede zwarte balk vormt een nieuw slotdieptepunt.

Wil je uitgebreidere analyses en long en short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq met daarin de targets en swing-trades?  Neem dan een abonnement op de signalendienst voor slechts E 30,- per maand (maandelijks opzegbaar). Meer info vind je op de homepage...