Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Mijn werkwijze

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 om 12:21

Mijn werkwijze

Het liefst handel ik aan de hand van patronen en dan met name de uitbraken hiervan, daarbij gebruik ik de Japanse candle sticks en de volgende indicatoren;

-Boilerbands

-Exponential moving average 10, 50, 100 en 200,

-Pivot points dagelijks

-RSI

-Volume.

Bij de daytrades van de Dax handel ik altijd op de 5 min-grafiek om een positite op te zoeken en in te nemen. Zodra de positie loopt monitor ik deze vervolgens met deze 5 min-grafiek en de 1 min-grafiek. Zo kan ik de positie tijdig sluiten mocht deze de verkeerde kant op gaan.

Bij de AEX handel ik voornamelijk op de uur en 15 min-grafiek, dit omdat het een kleinere beurs is en daarbij een hoger time-frame net wat meer zekerheid bied. Deze monitor ik dan vervolgens weer met de 5 en 15 min-grafiek.

Naast het technische aspect is het bij het handelen ook belangrijk om de mentale kant goed onder controle te houden. Hiervoor volg ik ook mijn gouden regels deze behoeden me ervoor dat ik me door emoties laat leiden en houden me zo scherp. Deze regels kunt u terug vinden op de website onder de pagina Educatie .

 

De daytrades van de Dax  handel ik altijd met CFD’s .Daarbij werk ik meestal met een korte stoplos van rond de 20 punten. Zodra de positie een punt of 10/15 in de plus staat zet ik de stoplos op +1 punt dit is een beetje afhankelijk van hoe de trade loopt. Hiermee beperk ik mijn verlies en het geeft rust.

Bij langere trades waarvan ik bij de opening ervan nog geen target heb, blijf ik de stoplos steeds een stukje verder opschuiven, ook hebben deze trades af en toe een wat ruimere stoplos en neem ik een kleinere positie. Vervolgens verplaats ik de stoplos weer om de 10/15 punten afhankelijk van de trade.

 

 

 

Bij de AEX werk ik met CFD’s op dezelfde manier als de Dax, voor de sprinters waar ik op de AEX het meeste mee handel gaat dat niet op. Daarbij kies ik voordat ik de positie inneem de stoplos en de targets. Ik hou nadat de positie is ingenomen de grafieken goed in de gaten en mocht er onverwachts iets gebeuren waardoor de trade zich tegen mij keert, neem ik afscheid van de positie.

Al deze informatie vertel ik uiteraard ook in de wattsap-groep op het moment dat we in een positie zitten.

 

De swingtrades: de indices en aandelen handel ik met sprinters. Dit doe ik omdat brokers met CFD’s rente swap rekenen voor een overnight positie en omdat sprintes wat minder risicovol zijn. Bij de crypto’s en grondstoffen neem ik wel een CFD, maar dan ook weer een kleinere positie. Mocht je zelf een andere manier hebben die voor jou goed werkt is dat natuurlijk ook prima.

Ik zal zo veel als mogelijk de indices monitoren op een handelsdag, uiteraard is het niet mogelijk om alle trades en elk puntje mee te pakken. Naar mijn mening is dat ook niet nodig om er een leuk bedrag per maand mee te verdienen.

Mocht je zelf een trade zien waarvan jij denkt dit is hem, ga er dan voor. Aan de andere kant, geef ik een signaal waarbij jij geen goed gevoel hebt neem de positie dan niet in. Uiteraard mag je ook altijd aan mij vragen wat ik van een bepaald fonds of index vind dan zal ik er naar kijken.

Alle Europese posities zullen worden ingenomen tussen 9:00 en 18:00. Eventuele Amerikaanse posities tussen 12:30 en 22:00.

 

Dan nog even de afkortingen die ik ga gebruiken tijdens het handelen. Deze afkortingen zal ik gaan gebruiken in de groeps-appen bij het innemen van een positie.

SL = Stoplos

TAR = Target

BE = Break even

EL = Entry long

ES = Entry short

EXIT = Uit de positie stappen

 

Alle koersen die ik noem komen van de broker IG, het handelsplatform waar ik gebruik van maak is ProRealTime. Bij het maken van een analyse kan de koers afwijken bij IG, maar als je de grafiek volgt tijdens de trade levert dit geen problemen op als je bijvoorbeeld met een sprinter handelt via een andere broker is mijn ervaring. Soms volg ik de koersen via een andere aanbieder zoals one.iex.nl, mocht dat het geval zijn meld ik dat.

 

De ledenpagina is afgeschermd met een wachtwoord, dit wachtwoord zal ik per wattsap toesturen als het abonnementsgeld is ontvangen.

 

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen zijn kun je mij altijd even een mail sturen dan probeer ik deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.