Blog: week 36

Gepubliceerd op 1 september 2019 om 12:54

Welkom...

Vanaf deze week zal ik elke week een blog schrijven met daarin een korte terugblik op de week die achter ons ligt een een vooruit blik op de week die komen gaat. Deze zal elke zondag in de loop van de dag online staan.

Vanaf morgen staat er op de subpagina Voorbeurs updates elke dag een zo uitgebreid mogelijke analyse van de indices Dax en AEX. Hierin loop ik de timeframes af  om te zien waar de kansen en de risico's voor die dag liggen. Daarnaast  plaats ik gedurende de handelsdag updates in de wattsapgroep daytrades over wat ik op dat moment in de grafiek zie en waar er eventueel  positie er kan worden ingenomen. 

Tijdens een daytrade positie blijf ik altijd bij mijn scherm zitten. Het kan namelijk voorkomen dat een trade toch zomaar de andere kant op gaat en ik vind dat je dan moet  kunnen ingrijpen. Ik gebruik hiervoor de ema10 als omkeerpatroon. Hoe je hierop moet handelen vind je hier

Nu weet ik van een aantal leden dat zij geen ervaring hebben met het handelen op de grafieken. Dit is voor day-trades echter wel heel belangrijk. Mocht je hier geen ervaring mee hebben, laat me dit dan weten en als je wilt,  ga ik je dit persoonlijk leren gedurende de komende periode. Al mijn posities en analyses zijn namelijk gebaseerd op de grafieken. Voor swingtrades is het minder noodzakelijk omdat dit posities zijn over een langere periode waarbij je niet heel nauwkeurig in en uit hoeft te stappen.

De afgelopen periode...

Handelsoorlog...

Dan een terugblik op de afgelopen periode. De financiële markten worden de laatste weken gedomineerd door de handelsoorlog tussen de V.S. en China. Het heeft ertoe geleid dat wanneer Trump een tweet post of er iets gezegd word in het nieuws over de handelsoorlog de beurzen hier heel sterk op reageren en dat heeft een negatief effect op de technische analyses met als gevolg hiervan dat swingtraden op de indices bijna onmogelijk is op dit moment.

Het kort op de bal handelen is op dit moment het meest effectief.

 

Komende weken verwacht ik hierin wel verbetering aangezien de volumes over het algemeen in Juli en Augustus erg lager zijn en er dan vaker grote uitslagen intraday plaats vinden. Uiteraard blijf ik elke dag de grafieken aflezen om te zien of er ergens kansen liggen. Deze zal ik dan als eerste posten in de subpagina Swingtrades analyses en zodra het signaal er is, zet ik deze in de groep swing-trades. 

De indices stuiteren...

De maanden Juli en Augustus hebben de indices wat heen en weer gestuiterd op het nieuws en waren er weinig handvaten waarmee er een echte trend kon ontstaan. Vorige week zijn de meeste indices uit de zijwaartse ranges gebroken waarmee het zeer waarschijnlijk is dat we een nieuwe fase ingaan. Hierover meer in de week update

Komende week...

Agenda

Morgen begint de nieuwe maand en dan komen er traditiegetrouw de productiecijfers uit. Die van de V.S. komen pas op Dinsdag aangezien de Amerikaanse beurzen morgen gesloten zijn ivm de dag van de arbeid. Op Donderdag komen er cijfers uit van de Duitse fabrieksorders waar door beleggers gelet gaat worden aangezien Duitsland op dit moment niet echt lekker draait. Ook op Donderdag, de werkloosheidcijfers uit de V.S. gevolgd op Vrijdag door het ADP banenrapport wat voor de FED interessant zal zijn. Zij zullen mede op dit rapport hun rentebesluit gaan nemen later deze maand. De complete agenda voor komende week vind je hier. 

Beurzen

Voor de AEX en Dax verwacht ik komende week een terug test van de uitgenomen ranges. Bij de AEX ligt deze rond de 550 en bij de Dax rond 11800/11850. Vanaf deze niveau's komen er long kansen naar voor de AEX 562 en vervolgens 573. De Dax kan bij een hogere bodem rond 11800 opstomen naar 12400. Of dit komende week al gaat gebeuren durf ik op dit moment nog niet te zeggen, maar op de hogere timeframes komen steeds meer long signalen  naar voren. Op de subpagina week update vind je de uitgebreide analyses van de AEX en Dax op de hogere timeframes en deze zullen ook elke zondag in de loop van de dag online staan.