Blog week 47: Saaiwaarts

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 18:19

Blog week 47:

Wat een week heb ik achter de rug, afgelopen maandag ben ik opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking en een longaanval, de 3e keer inmiddels dit jaar. Gelukkig gaat het nu langzaam aan wat beter. Ik ben sinds vandaag van de zuurstof af en mag waarschijnlijk morgen (maandag) weer naar huis om daar verder te herstellen. Ik wil jullie bij deze nogmaals bedanken voor jullie berichtjes. 

Ik heb de dagen dat ik afgelopen week niet gewerkt heb weinig gemist, zowel de Dax als de AEX zijn nauwelijks van hun plek gekomen. De grafieken zien er sterk uit en als er geen rare tweets en of slecht nieuws naar buiten komt over de handelsoorlog verwacht ik dat de Dax naar 13500/13600 gaat en de AEX naar 625 de komende weken. Afgelopen week zagen we de volumes bij de AEX ook weer oplopen wat aangeeft dat steeds meer handelaren er weer vertrouwen in gaan krijgen. Er staat nog heel veel geld aan de zijlijn waarvan ik verwacht dat dat gedoseerd de markt in word gebracht de komende maanden. De economische cijfers verbeteren ook weer, dus een recessie lijkt voorlopig ook van de baan. De weekend analyse van de indices vind je hier

Agenda

De agenda voor komende week is als volgt;

Maandag: Geen economische cijfers.

Bedrijfscijfers Q3: Campbell soup

Dinsdag: 8:00 cijfers over de Duitse auto verkopen en om 14:30 krijgen we de bouwvergunningen.

Bedrijfscijfers Q3: Greenyard, Celyad, Easyjet, Home Depot.

Woensdag: Om 2:30 het rentebesluit van de Chinese centrale bank en cijfers over de Japanse in en export. Om 8:00 Duitse productie cijfers. Dan om 16:30 de ruwe olievoorraden en om 20:00 komt de notulen van de laatste FED meeting.

Bedrijfscijfers Q3: Hal Trust

Donderdag: Komen er om 6:30 een aantal Nederlandse economische cijfers waaronder, het consumentenvertrouwen en werkeloosheidscijfers. De ECB notulen de werkeloosheidsaanvragen vanuit de V.S en om 14:30 de FED productie index. Om 16:30 komen de huizenprijzen vanuit de V.S. en om 17:00 het consumentenvertrouwen van november uit de Eurozone.

bedrijfscijfers Q3: Tie Kinetix, Lucas Bols, Thijssen Krup, Royal Mail

Vrijdag: Om 8:00 het BBP van Q3 uit Duitsland, vervolgens spreekt Lagarde en om 10:00 komen er diverse PMI's van Nov uit van de verschillende Eurolanden en Eurozone. S'middags om 14:30 komen de PMI's uit van de Verenigde Staten.

Bedrijfscijfers Q3: Ackermans & Van Haaren, Prosus.

Komende week:

Voor komende week ga ik weer opzoek naar wat nieuwe swingtrades, ik zag dat de grafiek van de Bitcoin er ook wel interessant uitziet voor een eventuele longpositie. De lopende aandelen posities zal ik ook bijwerken als ik weer thuis ben, dat werkt wat makkelijker als hier waar ik maar een scherm tot mijn beschikking heb. Verder is het weer wachten totdat de indices uit hun ranges breken