Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 45: Hoogtevrees, of toch niet?

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 15:39

Hoogtevrees, of toch niet?

De weekblog word deze week een stukje korter dan normaal, ik heb momenteel een longontsteking dus wil mijn krachten sparen voor de komende handelsweek.

De maand Oktober zit er weer op. Ook dit jaar was het een maand met veel beweging waarmee de Dax als duidelijke winnaar uit de bus kwam. Alles bij elkaar opgeteld heeft de index zo'n 1600 punten afgelegd. De AEX deed het een stuk minder goed en is lastig om op te handelen. Het lage volume zorgt ervoor dat er rare schommelingen plaats vinden in de ranges waar de index zich steeds in verplaatst. Dit maakt het swing-traden onmogelijk en het day-traden bijna onmogelijk, vind ik. De risico's ten opzichte van de mogelijke winsten zijn gewoon te hoog op dit moment. Ik hoop eigenlijk dat een doorbraak door de 585/586 meer kapitaal naar de markt zal trekken waardoor de index een nieuwe opgaande trend in kan gaan naar 600 en hoger. Lukt het niet om snel door de weerstand heen te breken zullen we een zware correctie gaan krijgen, is mijn verwachting. Onder 573 verwacht ik een versnelling naar 550 en mogelijk lager.

De daghandel op de Dax gaat super de laatste tijd en dat maakt een hoop goed. Ik wil dan ook iedereen adviseren om daaraan mee te doen, ook als je weinig tijd hebt kun je hier nog steeds goed mee verdienen. Ik zeg altijd maar 5x 40 punten zijn er ook 200. ;) De AEX blijven we monitoren en handelen we voorzichtig binnen de range en wachten we op een definitieve uitbraak. De uitgebreide analyse staat bij de week update

Agenda:

Afgelopen vrijdag is de nieuwe maand van start gegaan en de eerste week van de nieuwe maand staat altijd in het teken van de inkoopmanagersindex... De beurzen in de V.S. gaan komende week weer gewoon om 15:30 open...

maandag: is Japan gesloten vanwege cultuurdag. Om 9:55 komen de Duitse PMI's van Oktober, om 10:00 die van de Eurozone en om 10:30 die uit het VK.S'middags om 16:00 komen de fabrieks orders uit de VS van September.

Bedrijfscijfers Q3: PostNL,Vopak, DPA, B&S Group, Telefonica Deutschland, Uber.

Dinsdag: Om 4:30 rentebesluit uit Australië, om 11:00 de maandelijkse PPI's uit de Eurozone en om 16:00 een cijfer over de Amerikaanse industrie. 

Bedrijfscijfers Q3: DSM, Kendrion, Hallo Fresh, 

Woensdag: Om 10:00 cijfers uit de dienstensector  van zowel de gehele EU als Duitsland, om 11:00 detailhandelsverkopen uit de Eurozone. Om 16:30 de ruweolievoorraden uit de VS en s'avonds er spreken wat mensen van FED voor het Amerikaans congres.

Bedrijfscijfers Q3: Ahold, Aperam, IMCD, Hunter Douglas, Ageas, Afga Geveart, Ontex, Adidas, BMW, Societe, General., Bpost.

Donderdag: Om 8:00 Duitse industriële productiecijfers, om 10:00 het ECB maand rapport, om 14:30 de wekelijkse werkeloosheid aanvragen in de VS.

Bedrijfscijfers Q3: Arcelor Mittal, Sif, BAM, Commerzbank, Lufthansa, Deutsche Telekom, Siemens, Euronext, Walt Disney.

Vrijdag: 8:00 cijfers over de Duitse import en Duitse handelsprijzen.

Bedrijfscijfers Q3: Boskalis, Alianz,Credit Agricole

Amerikaanse indices...

Doordat de swing-trades de afgelopen weken zo tegenvallen heb ik besloten om vanaf komende week ook updates te gaan plaatsen van de Dow en de Nasdaq. omdat de meeste leden handelen op de Nasdaq, zal ik  daar elke dag een voorbeurs update van maken op de website, deze zal ik plaatsen tussen 15/15:30. Mochten er dan rond 17/17:30 dingen veranderd zijn die ik niet heb kunnen vermelden in de voorbeurs update, dan plaats ik nog een extra update in de apgroep.

Van de Dow maak ik rond 16:00 een update in de apgroep met daarin potentiële ranges en targets. Na 17:30 stop ik zelf met handelen, maar op deze manier kunnen de leden die overdag werken nog wat puntjes proberen mee te pakken in de VS. Voor vragen ben ik s'avonds gewoon bereikbaar, maar ik zal dan verder geen updates meer plaatsen.