Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 52: De laatste van 2019...

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 13:08

De laatste van 2019...

De laatste volle handelsweek van 2019 zit erop. Het was een rustige week met weinig nieuws die de koersen beïnvloede, geen rare tweets van Trump en nu er een eerste fase handelsakkoord is hoeven we ons daar ook even geen zorgen om te maken al moet de deal nog wel worden ondertekent. Dit staat gepland ergens in Januari. De Amerikaanse indices breken dagelijks record na record, terwijl we hier in Europa het grootste gedeelte van de week in een zijwaartse range hebben bewogen. Ik denk zelf vanwege de expiratie.

 

Het was een zeer lastige week om op te handelen. Vooral bij de Dax hadden we veel last van valse uitbraken. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het sluiten van positie van grote institutionele beleggers die hun posities sluiten. Zo krijg je in bijvoorbeeld een opgaande beweging ineens een felle tik naar beneden, of andersom . Naar mijn inziens word er tijdens die tegen felle beweging dan een grote positie gesloten. Daarnaast zijn de volumes ook laag, vooral als een index in een range zit. Het eerste 1,5 uur van de dag was het volume normaal en daarna zakte het helemaal weg. Met als gevolg veel op en neer gestuiter van de koers. 

Wat ik vaak doe als de volumes laag zijn en de index vrij onvoorspelbaar is is een kleinere positie nemen en de stoplos wat ruimer zetten. Zo voorkom je dat je bij een felle tegengestelde beweging word uitgestopt.

De AEX bleef het grootste gedeelte van de week in de range 604/607 afgelopen vrijdag is ze daar uiteindelijk opwaarts uitgebroken waarmee het best goed mogelijk is dat we de laatste dagen van het jaar nog wat

Komende week...

Komende week zijn de indices maar een paar dagen open en zullen de volumes helemaal erg laag zijn. Toch kan het dan leuk handelen zijn, met lage volumes zijn grote uitslagen mogelijk en  dus kunnen er best een paar mooie trend dagen tussen zitten. Zeker nu de AEX en Dax afgelopen week uit de ranges zijn gebroken, kan er best nog een paar procent bijkomen weken. Zeker met een beetje hulp vanuit de VS waar er momenteel helemaal een hosanna stemming heerst. De Dax is slechts twee dagen open komende week alleen maandag en vrijdag. Dinsdag zijn ze al dicht vanwege kerst. De AEX is Dinsdag wel open, maar sluit al om 14 uur. In Azië zijn de indices wel gewoon geopend, voor zover ik weet vieren ze daar geen kerst. De die hard handelaren kunnen daar wellicht nog wat verdienen. ;)

Zelf handel ik de dagen dat de beuren open zijn gewoon door op 31 Decmeber na. Wel hou ik de weekenden vrij waardoor er geen weekend updates zijn en volgend weekend ook geen blog. Het eerste weekend van Januari maak een uitgebreide analyse van 2019 en 2020 voor de leden. Wil jij vanaf Januari ook signalen en targets ontvangen op de AEX, Dax, Nasdaq en Dow? Stuur me dan even een email info@beurspraatje.nl 

Agenda:

De agenda voor komende week is niet veel bijzonders al moet ik daarbij zeggen dat ze in Azië gewoon door handelen en vandaar dat hem er toch maar ven top zet.

Maandag: om 9:00 herweging van de AEX, 14:30 VS PMI van Nov en om 16:00 verkoop nieuwe woningen.

Dinsdag: Dax is gesloten, om 14:00 AEX gaat dicht ivm kerstavond. 14:30 Duurzame goederen vanuit de VS.

Woensdag: 1e kerstdag.

Donderdag 2e kerstdag.

Vrijdag: 00:30 CPI Dec uit Japan, 00:50 Industriële productie Japan, en om 16:30 olievoorraden uit de VS.

Bij deze wens ik iedereen hele fijne kerstdagen en een winstgevend 2020. Tot volgende jaar....


«   »