Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Blog week 2: Politieke onrust...

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 15:07

Het begin van beursjaar 2020...

Het was bepaald geen rustig begin van het jaar de afgelopen week, vrijwel alle indices wisten afgelopen donderdag een mooie winst te boeken, de AEX wist daarbij de top opnieuw op te hogen naar een stand van 617,15 natuurlijk ook wel geholpen door het lage volume omdat de meeste handelaren afgelopen week nog vrij waren in verband met de kerstvakantie. Vervolgens veranderde dat donderdag op vrijdagnacht in een ommekeer. Het Amerikaanse leger heeft een raketaanval gedaan op een hooggeplaatste Iraanse generaal op het vliegveld van Baghdad waarbij deze generaal is vermoord. Als beleggers ergens een hekel aan hebben dan is het wel politieke onrust en er werd dan ook meteen op de verkoopknop gedrukt. Voor de AEX bleef het verlies echter beperkt tot 0,20%, omdat Shell van deze situatie wist te profiteren met een stijging van ruim 1,4% door een hogere olieprijs, maar andere indices zoals de Dax verloor ruim 1,5% oftewel de volledige winst van afgelopen donderdag.

Dit conflict zou weleens flink kunnen escaleren de komende weken en maanden. Iran heeft immers wraak gezworen en het zal mij niet verbazen als ze dat doen op Amerikaans of ander westers grondgebied. Als we terug gaan de financiële markten en wetend dat de Amerikaanse indices stijgen in wiggen en al wekenlang nieuwe ATH's op de borden zetten en dat ook de beurzen in Europa al flink zijn opgelopen het afgelopen jaar, zal het mij niet verbazen als we komende weken een forse correctie kunnen verwachten. 

Komende week zal er denk ik meer duidelijk worden over welke kant de indices op zullen gaan, alle grote handelsbedrijven zullen dan weer aan het werk gaan en posities gaan innemen.

Agenda voor komende week:

komende week:

Komende week zullen de volumes weer gaan toenemen en ik verwacht daarbij veel beweging. Ik ben daarnaast erg benieuwd of de Dax nu eindelijk zijn range gaat verlaten waar het nu al zo'n 9 weken in beweegt. Mocht het van een uitbraak komen, dan zal het hard gaan denk ik, zowel omhoog als omlaag. Het nieuws omtrent de Iran kwestie zal nauwlettend in de gaten worden gehouden, net zoals de tweets van Trump. ook komen komende week ook een hoop economische cijfers uit en op vrijdag komt het ADP banenrapport uit de VS.  Wat ons verder allemaal te wachten te wachten staat, blijft natuurlijk een ?

Verder ga ik komende week ook weer opzoek naar nieuwe swing-posities als die zich voordoen. Voorwaarde daarvoor is natuurlijk wel dat de volumes weer op peil zijn. Verder ga ik vanaf volgende week geen weekend updates meer plaatsen, in plaats daarvan behandel ik de weekgrafiek in de voorbeurs update van maandagochtend. De maand en de kwartaalgrafieken zal ik wel apart blijven maken.