Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Beurzen duiken in het rood door slechte PMI's...

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 12:38

Europese beurzen in rood na slechte cijfers

Beleggers trekken Europese beurzen in de min na de slechte inkoopmanagersindices voor de eurozone. De AEX staat een halve procent in het rood. De Midkap blijft wel liggen en plust 0,8%, de smallcap gaat zelfs 1% omhoog.

Maar andere Europese indices staan ook in het rood, met een min van 0,2% voor de Europabrede mand aandelen Stoxx 600. De verliezen blijven daarmee beperkt. Ook in Londen, Frankfurt en Parijs gaan beurzen omlaag, maar de verliezen zijn niet groter dan -0,5%.

Dit is het beeld binnen de AEX:

Euro daalt na grote daling PMI's

De euro daalt donderdagochtend hard na het nieuws dat de inkoopmanagersindices van de eurozone flink zijn gezakt. De munt liep donderdag iets op, maar staat nu 0,2% lager ten opzichte van de dollar tot $1,0798.

De Europese munt verliest in waarde na slecht nieuws over de economieën van de eurozone. De zogeheten inkoopmanagersindices (pmi's) wijzen op een diepe recessie in de eurzone.

De pmi voor de negentien landen waar met de euro wordt betaald kwam uit op 13,5 in april, van het ook ook al zeer lage niveau van 29,7 over maart. De deelindex voor de dienstensector kwam uit op 11,7, van 26,4in maart. Die voor de verwerkende industrie daalde van 44,5 naar 33,6 deze maand. Een stand van onder de 50 duidt op krimp.

(Bron FD.nl)


«   »