Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Chinese beurs opnieuw hoger na sterk Wallstreet

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 07:15

Goedemorgen, de eerste indicatoren op dinsdagochtend wijzen op een licht lagere beursstart in Amsterdam, straks om negen uur. De beurs van Japan staat lager (0,7% voor de Nikkei-index), die van China staat hoger. De gecombineerde index voor de beurs van Shanghai en Shenzen wint 1,8% nadat het gisteren al meer dan 5% hoger eindigde. In Hongkong wint de Hangseng-index 0,1%.

De grote Amerikaanse beursindices zijn gisteren hoger gesloten na cijfers over een onverwachte groei van de dienstensector. De Dow Jones-index steeg met 1,8%, de S&P 500 met 1,6% en de Nasdaq met 2,2%. De dienstensector in de Verenigde Staten was vorige maand bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis. Van de Nederlandse beursfondsen genoteerd in de VS verloor chipmachinefabrikant en AEX-zwaargewicht ASML gisteren op Wallstreet 0,8%.

Deze week staat er weinig richtinggevend nieuws gepland, vanaf volgende week begint het seizoen met de publicatie van de halfjaarcijfers door bedrijven.

Een V-vormig economisch herstel

Daarop vertrouwen de beleggers in aandelen: een snel herstel vanuit de recessie. De beurzen reageren vooruitlopend euforisch. Economen noemen een snel herstellende economie echter een illusie en zijn pessimistisch: pas na beteugeling van het virus kan er van een echt herstel sprake zijn.

Vanaf volgende week publiceren bedrijven de cijfers over het turbulente tweede kwartaal en de vooruitzichten voor de rest van het jaar.


«   »