Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Virusvrees op de financiële markten...

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 07:18

Goedemorgen! De dag begint vandaag regenachtig. Later op dag breekt de zon wellicht door. De temperatuur in Amsterdam is om 07.00 uur 14 graden. Het aantal gemeten coronabesmettingen staat wereldwijd op 12,3 miljoen; voor zover bekend zijn 554.924 mensen overleden aan de ziekte.

De indicatoren van IG Markets wijzen op een lagere start van de beurzen in West-Europa. De beurzen in Azië staan iets lager. De Nikkei-index in Japan verliest 0,4%. De Hangseng-index in Hongkong staat 1,2% lager en de gecombineerde index in China (CSI 300) geeft 1% prijs. Een troy ounce goud kost $1801.

In de Verenigde Staten sloot de Dow Jones Industrial index 1,4% in de min. De breed samengestelde S&P 500-index leverde 0,6% in. Alleen technologiebeurs Nasdaq eindigde positief. Nadat de technologiebeurs eerder op de dag zelfs een nieuwe recordstand aantikte, sloot Nasdaq 0,5% in de plus.

Voor vandaag is de financiële bedrijfsagenda zo goed als leeg. In Nederland publiceert het CBS cijfers over de productie. In de VS worden vanmiddag de ontwikkeling van de producentenprijzen bekendgemaakt.

Dit FD-beursblog houdt u op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen tot vanavond circa 22.30 uur.

Virusvrees

Daar kregen beleggers gistermiddag plots last van, met als gevolg ineenzijgende beurskoersen in de laatste handelsuren. Of slaat de angst al toe vanwege het nabije cijferseizoen? Volgende week komen de eerste bedrijven met hun resultaten over het volle coronakwartaal.

Productie in mei 12,5% lager

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in mei 12,5 procent lager dan in mei 2019, zo maakt het CBS bekend. Dat is de grootste daling in ruim 11 jaar.

 

De aandelenkoersen doken plots omlaag

De voornaamste graadmeters voor de aandelenhandel in Europa zijn donderdag in het rood gesloten. De AEX in Amsterdam leverde bijna een procent in op 567,38 punten. Ook de beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt eindigden in de min.

Beleggers leken aan het einde van de handelsdag last te krijgen van virusvrees. De AEX stond eerder op de dag nog een half procent in de plus. Met het verlies vandaag tekent de hoofdgraadmeter op de Amsterdamse beurs voor de derde verliesdag op rij deze week. Alleen op maandag werd er winst geboekt.


«   »