Bedrijven somber over gevolgen corona

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 09:51

Bedrijven iets somberder in september over gevolgen corona

Bedrijven zijn in september wat somberder geworden over de impact van corona op hun bedrijfsvoering. Afgelopen maand ervaarde 58% een negatieve impact, meer dan in de twee maanden ervoor, zo meldt de coronamonitor van kredietverzekeraar Atradius en ondernemersvereniging. In augustus lag het aandeel nog op 56% en in juli op 55%.

De financiële impact scoorde het hoogst bij het onderzoek. Gemiddeld meldden de ondervraagde bedrijven een omzetdaling van 26%. Daarbij moet worden opgemerkt dat een klein deel van de bedrijven (12%) juist zegt te profiteren van de coronacrisis. Hun omzet steeg met gemiddeld 15%.

‘Hoewel er gelukkig genoeg bedrijven zijn waar het goed mee gaat, maken wij ons bij evofenedex enorm zorgen over deze tendens’, zegt Bart Jan Koopman, directeur van evofenedex. ‘Zeker als straks de steunpakketten ophouden, verwachten we een na-ijl effect op de bedrijfsvoering.’ Hij houdt rekening met een verder verlies van omzet, investeringsuitstel, reorganisaties en zelfs faillissementen.


«   »