Het coronavirus en de Brexit domineren de markten

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 11:42

Europese aandelen sprongen vrijdag van het dieptepunt in twee weken, maar staan nog steeds op flinke verliezen na een uitverkoop die werd gekenmerkt door de angst voor een tweede golf van COVID-19-infecties, Brexit-gerelateerde onzekerheid en twijfels over meer fiscale stimuleringsmaatregelen van de VS.

De Europese STOXX 600-index steeg met 0,7% na de slechtste sessie in meer dan drie weken op donderdag. Banken, verzekeraars en energieaandelen, die deze week het zwaarst te lijden hadden onder de verliezen, stegen tussen 0,3% en 1,0%. Een heropleving van het aantal gevallen van coronavirus in heel Europa heeft de vrees aangewakkerd voor meer ingrijpende lockdowns, waarbij Londen en Parijs - de twee rijkste steden van Europa -

De focus op vrijdag zal liggen op tekenen van vooruitgang in de Brexit-onderhandelingen, waarbij premier Boris Johnson de Britse reactie zal geven op de eis van de Europese Unie dat hij ofwel meer concessies doet om een ​​handelsovereenkomst te sluiten of zich schrap zet voor een wanordelijke Brexit binnen drie maanden. De Londense aandelen stegen in het begin van de handel met ongeveer 1,0%, maar zijn nog steeds op koers om een ​​winststijging van twee weken te behalen. 


«   »