Over mijzelf

Gepubliceerd op 9 juni 2019 om 09:22

Dit is mijn eerste blog op de website beurspraatje.nl. Hierin wil ik wat meer over mijzelf vertellen en over hoe ik in aanraking ben gekomen met traden.

Toen ik in de zomer van 2014 in de ziektewet terecht kwam vanwege een knie operatie kwam mijn oud werkgever en tevens goede vriend met het idee om eens wat te gaan handelen op de financiële markten.

Zelf handelde hij voor zijn hobby in opties en vertelde mij kort over wat hij deed en hoe hij dit deed. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in deze materie, opende ik een account bij een broker en begon met het handelen in opties.

De eerste maanden ging dit hartstikke goed aangezien de beurs behoorlijk volatiel was op dat moment, het was de periode waarin er gespeculleerd werd over het opkoop programma van de ECB, maar na een tijdje raakte de beurs in een periode van consolidatie wat totaal niet goed is als je handelt in opties. Je hebt hier immers te maken met de tijdswaarde en zodra die eruit loopt hou je niks over. Dit moet ook anders kunnen dacht ik bij mezelf en ik ging me meer inlezen in andere vormen van handelen.

Zo kwam ik al snel bij CFD's (contract for Differents) terecht. Ik had in die tijd nog nooit van een candle of technische analyse gehoord dus elk uur wat ik over had studeerde ik en bekeek ik informatie op het internet zoals webinars. Na vele uren gestudeerd  te hebben begon ik op een demo account te handelen, deze kun je bij de meeste brokers gratis openen. Na een aantal indicatoren geselecteerd te hebben waarvan ik dacht dat ik er iets aan had.begon ik met het traden in CFD's Ik ben van mening dat voor elk persoon andere indicatoren goed zijn. Iets is dus bij voorbaat niet goed of fout, wat voor mij heel erg goed werkt kan voor een ander weer totaal anders zijn. 

Het bedrag wat je bij zo'n demoaccount krijgt staat voor de meeste mensen niet in verhouding tot waar zij echt mee gaan handelen. Vaak is het start saldo 100.000. Het enige waar dit goed voor is is om je eigen systeem te creëren hiermee bedoel ik de indicatoren die je gaat gebruiken, maar ook het herkennen van patronen is erg belangrijk. Het vertelt je namelijk wat de onderliggende waarde op dat moment doet. Een indicator de naam zegt het al geeft alleen een indicatie en werkt vaak met een vertraging op de huidige koers. Daarom is het ook belangrijk dat je meerdere indicatoren gebruikt en niet van maar een enkele uitgaat. 

Toen ik dit alles op orde had, opende ik een live account begon. Alles werd anders er kwam namelijk iets heel belangrijks bij het traden kijken namelijk "emotie". Wat je niet leert op een demo account is hoe je met verlies om moet gaan, het is namelijk fictief geld en dat daar voel je niets bij op het moment dat je dat verliest. Op een echt account voel je dat wel en daar moet je mee om leren gaan. Voor de ene is dat heel erg makkelijk voor de ander een stuk moeilijker. Ik heb voor mijzelf een aantal regels bedacht waar ik mij elke dag aan moet houden als ik begin met traden. Ik zal binnenkort een volgend blog volledig gaan weiden aan deze regels omdat ik er van overtuigd ben dat elke trader deze voor zichzelf zou moeten maken en zich er aan moet houden. Ik sprak met mijzelf af dat ik met een vaste SL (stoplos) ging werken van 10 punten en dat ik maximaal 3 verlies trades per dag mocht hebben. Zo hield ik op een slechte dag de schade beperkt en 3 verlies trades van 10 punten is ook makkelijk weer terug te verdienen. Ik ben begonnen met het handelen van kleine posities. In eerste instantie zelfs met 0,25 ct. Vervolgens ben ik dat steeds verder gaan uitbouwen. 

Toen ik in 2017 ziek werd en te horen kreeg dat ik een aggressieve vorm van reuma bleek te hebben moest ik mijn werk als salesmanager in de snijhortensia's  helaas beëindigen. Ander werk zoeken was ook niet echt een optie aangezien ik op sommige dagen zoveel pijn heb dat ik bijna niet kan lopen. Het traden werd op dat moment nog belangrijker voor mij. Het gaf mij een doel en een dagbesteding en het leid af van de dagelijkse pijn waar ik mee te dealen heb.

Naast het traden wat ik dus full time doe, ben ik ook huisman en heb daarbij de zorg van onze jongste zoon. Ik heb in totaal 3 kinderen de 2 oudste meiden gaan inmiddels al naar de basisschool. 

Sinds begin dit jaar ben ik op twitter wat van mijn analyses gaan posten en daar kreeg ik veel leuke reacties op, het nadeel hiervan is dat je met het beperkte aantal tekens nauwelijks een goede analyse kunt schrijven vandaar dat ik heb besloten om deze site op te starten. Het is de bedoeling dat dit de komende maanden uitgroeit tot een platform waar vele analyses, blogs en educatie te vinden is.

Daarnaast wil ik dit najaar gaan beginnen met het geven van signalen op de AEX, Duitse Dax en de Dow Jones. Dit zal een abonnementsvorm worden. Wil je hier meer over weten of je alvast aanmelden kan dat door een email te sturen naar info@beurspraatje.nl  vergeet daarbij niet je contact gegevens te vermelden. Ik hou je dan op de hoogte van het hoe en wat van de signalen dienst.