Brent olie

Gepubliceerd op 14 juni 2019 om 13:01

Daggrafiek Brent olie 14/6

De Brent future kan dubbele bodem plaatsen rond $60,-

De olie is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege onrust in de golf van Oman. Hier zijn gisteren twee olietankers geëxplodeerd, de koers van een vat Brent olie (Noordzee olie) steeg daardoor met ruim 4%

Het is er al enige tijd erg onrustig, de straat van Hormuz, dit is gelegen tussen de landen Oman en Iran en geldt als een zeer belangrijke vaarroute voor olietankers. Gisteren zijn er twee tankers geëxplodeerd en er zou zelfs een schip zijn gezonken vermelden sommige media, andere spreken dat weer tegen. Hoe het precies zit doet er voor ons traders ook niet toe, feit is dat de olieprijs gisteren na het nieuws van deze gebeurtenis flink omhoog schoot. 

Inmiddels is de helft van deze stijging alweer verdwenen, maar er kan nog steeds een dubbele bodem op dit niveau ($60)ontstaan. De ema10 moet dan als eerste worden uitgenomen om vervolgens door te kunnen stijgen naar de $62,85 waar het 23,6% fibo ligt. Als de koers daar eenmaal boven weet te komen komt de $65 weer beeld. 

Ik denk dat het de moeite waard is om deze grondstof te blijven monitoren de komende periode, zeker zolang de V.S. en Iran het met elkaar aan de stok hebben.