Wolters Kluwer

Gepubliceerd op 2 juli 2019 om 13:08

Wolters Kluwer maandgrafiek...

Zo nu en dan krijg ik weleens een vraag van een lezer of ik over een bepaald aandeel een analyse wil maken. Dat is dit keer ook het geval bij Wolters Kluwer.

Ik begin met de maandgrafiek, deze ziet er zeer sterk uit. Het aandeel heeft op E50 een hogere bodem gemaakt een is vanaf dat punt verder opgelopen. De koers staat bij de bovenste lijn van de boilerbands wat laat zien dat de uptrend zeer sterk is. Wat me wel opvalt is dat de koers al een flink stuk bij de ema10 is weggelopen en dat maakt het nu absoluut geen goed punt om een long te nemen. Daarvoor is de koers al te ver opgelopen. Voor een short is ook nog geen sprake op basis van deze grafiek aangezien er nog geen tekenen van topvorming zijn. We gaan kijken naar de weekgrafiek.

Wolters kluwer weekgrafiek...

De weekgrafiek laat toch een wat ander beeld zien. De afgelopen twee weken is er een inverted hammer in de grafiek geplaatst wat potentiele toppatronen zijn. Echter deze week stijgt het aandeel weer. Ik zie daardoor de inverted hammer in dit geval dan ook niet als toppen maar als stabilisatie candle's(een uit rust fase van de uptrend). Je kunt namelijk goed zien dat de RSI al enige tijd boven de 70 noteert en dat is te hoog. Ook bij deze zie ik net als de bij de maandgrafiek geen reden tot kopen en ook geen reden om te verkopen. We gaan kijken naar de daggrafiek...

Wolters kluwer daggrafiek...

Op de daggrafiek heeft het aandeel een aantal dagen gedaald, maar deed dat wel in de vorm van een dalende wig. Deze is inmiddels ook al aan de bovenzijde verlaten wat er op duid dat de koers verder omhoog gaat. Daarvoor dient wel de rode streep op E65,40 te worden uitgenomen. Het koersdoel van de dalende wig is E69. Om op dit aandeel een long te nemen vind ik persoonlijk het risico te groot. Dan kun je het beste wachten op een correctie of kies een ander aandeel. Voor een short zou ik wachten tot de koers van het aandeel duidelijk gaat draaien. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de ema10 aanhouden, sluit de koers op dag en/of weekbasis onder deze ema10 kun je een short nemen. Deze methode is relatief veilig.


«   »