Nasdaq weekend beurspraatje

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 13:58

Nasdaq maandgrafiek:

De Nasdaq is 'by far' de grote winnaar van de afgelopen zomer, wat deze index heeft laten zien is echt onbegrijpelijk. Vanaf de laatste bodem in begin Maart, is de index zo'n 5800 punten gestegen en dat is ruim 10% per maand. ik kan me geen andere index herinneren waarbij dit ooit het geval is geweest.

Als we kijken naar de laatste afgeronde maand candle dan zien we dat deze ver boven de bovenste bollinger band is gesloten en daaruit konden we eigenlijk al opmaken dat de stijging ten einde zou komen. De huidige candle is om die reden dan ook een rode die tot nu toe nog steun vind op de bovenste band, maar ik ga ervan uit dat we deze maand verder zullen zakken. Om die reden heb ik dan ook een fibo geplaatst tussen de bodem van begin maart op 6642 en de top van afgelopen week op 12465. 

Het eerste target ligt bij het 23,65 fibo rond 11100 en hebben we afgelopen vrijdag op een haar na al gehaald. Toch denk ik dat we komende week nog een stuk verder kunnen zakken naar ongeveer het 38,2% fibo rond 10200/10000 waar we ook de ema10 zo ongeveer vinden, de Nasdaq is hier de laatste maanden een behoorlijk stuk bij weggelopen en het word tijd dat er een terug test komt. Daar zullen we dan moeten kijken of het men lukt een bodem te plaatsen en een nieuwe opgaande beweging te starten, of dat we verder zullen zakken naar het 50% fibo in de zone 9700/9500.

Echter blijft het wel de Nasdaq waar we het over hebben en daarom lijkt het me verstandig om ook een plan b te maken. Blijft de Nasdaq de komende weken boven het 23,6% fibo, dan blijft de correctie maar beperkt en verwacht ik voor volgende maand gewoon weer hogere koersen met als mogelijke targets 13000 en wellicht 13500.

Nasdaq weekgrafiek:

Zoomen we in op de weekgrafiek dan zien we dat de daling van afgelopen week technisch gezien helemaal niets heeft veranderd. De koers is afgelopen week netjes boven de stijgende bodemlijn gesloten waarmee deze absurd steile opgaande trend nog steeds intact is. We doen er dus verstandig aan om aankomende dinsdag eerst even af te wachten wat men van plan is, de index heeft namelijk afgelopen vrijdag ook de onderste lijn van het stijgend kanaal uit de daggrafiek bereikt en dat zal voor veel kopes een reden zijn om weer in te stappen denk ik zo.

Kortom, het lijkt me volkomen gezond dat de Nasdaq verder terug zakt naar het 38,2% fibo van de beweging 6645/12465 rond 10200/10000. Daarvoor zal de index wel eerst onder de 11000 moeten zakken, zolang we daar boven blijven moeten we oppassen voor een bodem en een verdere opgaande beweging naar als eerst 12000 en daar boven naar de top in de zone 12450/12500.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochted een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »