Nasdaq beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 17:59

Nasdaq daggrafiek:

De Nasdaq future staat op dit moment op een stand van 13745 en dat is een fractie hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren teruggezakt tot onder de 13800 en daarmee kwam er een shortsignaal naar de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal...

De dag candle van gisteren is een 'bearisch engulfing' en dat is een potentieel toppatroon. Zakt de Nasdaq vandaag verder en sluit de future vandaag onder de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal dan word de top bevestigd. Blijven we boven het kanaal, dan twijfel ik of de top er wel gaat komen.

Zoals ik gisteren beschreef in de update was er een goede kans dat de index zou terugzakken naar de bovenste lijn van het stijgend trendkanaal, de afgelopen week is deze lijn de steunlijn geworden waar langs de Nasdaq omhoog klimt en blijft de koers er dichtbij in de buurt. De doorbraak van de zone 13850/13800 gaf daarvoor het shortsignaal naar de steunlijn. rond 13750/13700. 

Op dit moment koerst de future nog steeds rondom de lijn en zullen we vandaag gaan zien, of er opnieuw een opgaande beweging kan worden gestart, of dat we toch terug het kanaal in zakken en daarmee een daling krijgen naar het eerste target de zone 13610/13570, daar zou een hogere bodem geplaatst kunnen worden, zo niet dan verwacht ik een daling naar de onderste lijn van het kanaal zo rond 13300/13250.

Mocht de Nasdaq vandaag weer oplopen en terugkeren tot boven 13800, dan was de daling gewoon een dipje en kunnen we de komende dagen verder omhoog naar de zone 13950/14000.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »