AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 12 december 2019 om 09:59

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX staat op dit moment net op de 600, maar er ligt rond dit niveau een pittige weerstand. Word het niveau definitief gebroken dan verwacht ik een versnelling omhoog...

Ik heb op de daggrafiek een rode weerstandslijn ingetekend, deze zal moeten worden uitgenomen om een vervolg naar de top rond 604 mogelijk te maken. De volumes zijn de laatste dagen erg laag, dit omdat beleggers in afwachting zijn van de Britse verkiezingen en de eerste persconferentie van LaGarde vanmiddag.

Het 23,6% fibo bied al enkele dagen steun aan de AEX, zolang de index hier boven beweegt ziet het er positief uit. Zou de AEX erdoor zakken verwacht ik meer druk op de index en zal de 600 punten uit zicht raken.

AEX 1H-grafiek:

Als we kijken naar de uurgrafiek zien we dat de ema's vrijwel horizontaal in de grafiek liggen. Dit laat heel duidelijk de besluiteloosheid van beleggers zien. Bewegen de ema's omhoog dan is er een uptrend, bewegen ze naar beneden dan kunnen we spreken van een down trend. De koers beweegt op dit moment wel boven de ema's wat een lichte positieve ondertoon betekent. Verder valt me op dat de bolliger bands naar elkaar tot lopen en dat de ruimte er tussen daarmee zeer beperkt is. Vaak is dit een voor teken vn een grote beweging, alleen is het niet te zeggen welke kant dit op zal zijn. 

Voor nu is het wachten op een uitbraak aan of, de bovenkant en daarmee zou de AEX naar de top op 604 gaan. Of er vind een neerwaartse doorbraak door het 23,6% fibo plaats en dat zou een verdere daling naar 595/590 betekenen. Tot die tijd beweegt onze AEX in een zijwaartse range.