AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 24 december 2019 om 10:42

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX staat op dit moment een stand van 608 punten en dat is vrijwel gelijk aan de slot stand van gisteren. De index is niet van z'n plek te krijgen deze verkorte handelsdag voor kerst...

Normaal gesproken is de Duitse Dax index degene die de kar trekt voor Europa, maar die is vanwege kerstavond vandaag gesloten, dus zal onze AEX het zelf moeten doen vandaag. De dag candle van gisteren is een hammer en daarmee een potentieel bodempatroon. Sluit de AEX vanmiddag met een winst, dan word de hammer bevestigd als bodem. Echter ligt de eerste weerstand al op 610. bij een doorbraak door dit niveau kan de AEX verder omhoog naar de top van vorige week op 612,45. Steun ligt er rond 607/608 hier heeft gisteren ook de gehele dag steun gelegen. Zou de AEX daar doorheen zakken zou dat een terug keer betekenen naar het 23,6% fibo rond 605.

AEX 1H-grafiek:

Op de uurgrafiek van de AEX is goed te zien dat de index de laatste dagen zijwaarts beweegt. De rode horizontale lijn rond 610 is de weerstandslijn en tevens de bovenste lijn van de range waarin de AEX zich beweegt. Rond 608,50 ligt er steun en daaronder rond 608,00. Zolang de index zich hier zijwaarts in beweegt kan het nog alle kanten op met de index. Een opwaartse doorbraak betekent een vervolg van de uptrend, een daling onder 608/607 betekent een verzwakking en zoals hierboven gezegd een terug keer naar het 23,6% fibo rond 605. 

Ik geloof niet dat er vandaag een uitbraak zal volgen met deze lage volumes. De beurs gaat vanwege kerstavond al om 14 uur dicht, dus hulp vanuit de VS is er vandaag ook niet.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl