AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 09:24

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX staat op dit moment op een stand van 542 en is afgelopen nacht opnieuw aangekomen bij het 61,8% fibo van de totale corona correctie die ligt op 535.De koers beweegt op de daggrafiek weer tussen de ema's en daarmee is de onzekerheid weer volledig teruggekeerd...

Ik schreef het gisteren al in de voorbeurs update van de Dax, dalingen gaan altijd sneller en feller dan stijgingen en dat bleek gisteren ook maar weer het geval. De Amerikaanse Dow Jones verloor gisteren ruim 7% en de future bungelt nog steeds rond het laagste punt. Ook de AEX future verloor in slechts een etmaal ruim 25 punten, iets waar de index vorige week bijna de hele week over deed om te stijgen en dat was al uitzonderlijk veel. 

Hoe nu verder? Eigenlijk kan het nu weer beide kanten op we hebben nu een correctie op de stijging gehad, dus zou de AEX vanaf dit punt weer kunnen oplopen. Daarvoor zal de AEX vandaag boven de 543 moeten sluiten, anders zou de uitbraak uit de paarse wig uit de weekgrafiek een valse zijn geweest en kan deze volgende week alsnog worden afgerond als omkeerpatroon (meer hierover in de weekend update). Een echt longsignaal op basis van de daggrafiek komt er pas weer boven 550/555 als de koers weer boven de ema's beweegt.

Zakt de AEX vandaag blijvend onder 535, dan verwacht ik een daling naar 520/515, daar ligt de oude stijgende bodemlijn die nu voor steun zou moeten zorgen. Zakken we daar ook doorheen dan ziet het er somber uit en verwacht ik voor volgende week een daling naar 505/500 en mogelijk 480/470.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl