Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 15:35

AEX weekgrafiek:

De AEX future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 547 en dat is zo'n 20 punten lager als de slotstand van vorige week vrijdag. Met deze daling is 2/3 van de stijging van vorige week weer terug gedraaid, maar is de koers wel net boven de ema's 50 en 100 gesloten op de weekgrafiek en daarmee kan de daling op dit moment nog worden gezien als een terugtest van eerder uitgenomen weerstanden...

Op de weekgrafiek zien we dat het 76,4% fibo vooralsnog voor een top heeft gezorgd, rond dit niveau ligt een oude zware weerstand waar de AEX zowel in 2018 als 2019 in totaal 5x een top heeft geplaatst. Het was om die reden dan ook niet verrassend dat er hier wat winstnemingen zouden gaan plaats vinden. In de weekend update van vorige week had ik al aangegeven dat we rekening moesten houden met een daling naar 550/545 en mogelijk naar 535. Deze niveau's hebben we allemaal bereikt en daarmee zijn alle doorbroken weerstandsniveau's terug getest. 

De future is afgelopen vrijdag net boven de ema's 50, 100 en de bovenste lijn van de stijgende wig gesloten en daarmee ziet het er vooralsnog naar uit dat deze daling een correctie is binnen de uptrend van de afgelopen weken/maanden.

Dit beeld zou veranderen als de AEX komende week onder 535 duikt en daar ook blijft, in dat geval zou de opwaartse uitbraak van de stijgende wig een valse zijn geweest en verwacht ik een diepere correctie de komende week/weken naar 505/500 en zelfs naar de zone 480/470 behoort dan tot de mogelijkheden.

Weet de AEX vanaf het begin van volgende week boven 550/555 te komen en blijven dan zal de koopdruk weer toenemen en verwacht ik snel een aanval op de top rond 573. Breekt de AEX daar dan doorheen, dan kunnen we naar de zone 603/615 waar nog een gap open staat uit Februari.

Welke van deze scenario's gaat uitkomen hangt denk ik sterk af van het nieuws omtrent het coronavirus. De afgelopen dagen komt er toch steeds meer slecht nieuws naar buiten, zo lopen het aantal besmettingen in sommige staten van de VS weer flink op en is er een deel van Peking in lockdown gegaan nadat er daar ook weer een nieuwe uitbraak is geconstateerd. Ik verwacht dan ook dat het coronavirus komende week weer terug op de radar komt bij beleggers en dat ook de volatiliteit hoog zal blijven.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl

 


«   »