Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 15:15

AEX weekgrafiek:

De AEX is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 557 en dat is zo'n 10 punten hoger als de slotstand van vorige week vrijdag. Afgelopen vrijdag was de kwartaal expiratie en nu deze achter de rug is, verwacht ik dat we komende week weer een richting zullen gaan kiezen...

Op de weekgrafiek zien we dat de AEX de afgelopen drie weken tussen de weerstand bij het 76,4% fibo rond 570/575 en de steun op het 61,8% fibo rond 535/530 van de totale 'corona correctie' beweegt. Ook de ema's bewegen allemaal horizontaal dichtbij de koers. Daarmee zit de index gevangen in een brede zijwaartse range en is er op de lange termijn op dit moment geen duidelijke trend.

Doordat de AEX eigenlijk in een rechte lijn is opgelopen vanaf die low rond 380 zou er technisch gezien een gezonde correctie moeten plaats vinden tot ongeveer 505/500 en mogelijk 480/470 de komende weken. De huidige stijgende bodemlijn is veel te steil en naar mijn mening op den duur onhoudbaar, ook zien we dat de RSI nog steeds in correctie stand staat. Echter, zijn de financiële markten door alle stimuleringsmaatregelen van de afgelopen tijd zodanig veranderd dat het ook goed mogelijk is dat er slechts een consolidatie plaatsvind waarna de index zijn weg omhoog vervolgt.

In dat geval zal er een doorbraak moeten plaats vinden van het 76,4% fibo in de zone 570/575, als dat gebeurt verwacht ik een versnelling naar de bovenste lichtblauwe lijn rond 630/640. Een structurele doorbraak van de stijgende bodemlijn en het 61,8 fibo rond 535/530, zou betekenen dat er een correctie in punten komt en verwacht ik een versnelling naar de zone 505/500 en mogelijk 480/470. Tussen 530 en 575 bewegen we eigenlijk in een brede neutrale range en is de kans op beide uitbraken even groot, al zeg ik daarbij wel dat een correctie technisch gezien het meest gezonde scenario is op dit moment.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »