AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 20 juli 2020 om 09:42

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 573 en dat is vrijwel gelijk aan de slotstand van afgelopen vrijdag. We hebben een zeer rustige beursweek achter de rug, waarbij er opnieuw een 'doji' op de weekgrafiek is geplaatst...

Er is de afgelopen week niets veranderd op de weekgrafiek ten opzichte van vorige week. De stijgende bodemlijn heeft afgelopen week opnieuw meerdere keren voor steun gezorgd. Daarmee blijven we op basis van de weekgrafiek een longtrend houden waarbij de 'dojis' aangeven dat we weer een correctie in tijd aan het doormaken zijn. Een doorbraak van de weerstandszone 580/582, zou een nieuw longsignaal geven naar de onderkant van het gap uit Februari rond 600/605.

Toch denk ik dat we voorzichtig moeten blijven, er komen wereldwijd steeds meer nieuwe coronabesmettingen bij en dat zou de komende weken nog weleens voor flink wat opschudding kunnen gaan zorgen op de financiële markten. Zakt de AEX komende week toch door de stijgende bodemlijn en de steun op 570, dan verwacht ik alsnog een correctie in punten, targets waar ik me dan op richt zijn, 555/550 en daaronder 535/530.

AEX daggrafiek:

De dag candle van afgelopen vrijdag is een kleine rode waarvan de steel steun vind op het 76,4% fibo van de totale corona correctie tussen de beweging 632/378 op 572. De body vind steun op de ema10 die inmiddels volledig horizontaal beweegt en daarmee aangeeft dat er op dag basis een consolidatie (correctie) plaats vind. 

De huidige dag candle staat onder de stijgende bodemlijn en dat betekent tevens een afronding van de stijgende wig waar de AEX zich al enig tijd in verplaatst. Echter, er komt pas een shortsignaal wanneer de koers door de steunzone 570/567 breekt en daar ook onder sluit. Tot die tijd bewegen we in de range en zouden we zomaar weer kunnen opveren naar de weerstand.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl