Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 09:09

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 552 en dat is zo'n 7 punten lager als de slotstand van vorige week vrijdag. De AEX is afgelopen week onder de dalende toppenlijn gebleven en licht gedaald, maar technisch gezien is er op basis van de weekgrafiek niets veranderd....

Door de vakantieperiode zijn het maar saaie weken, zeker voor lange termijn handelaren we bewegen immers al vanaf begin Juni voornamelijk zijwaarts tussen het 23,6% fibo en de top van 587 in de range 540/575. De laatste vier week candle's kleven aan de horizontaal bewegende ema's wat duidelijk aangeeft dat er geen lange termijn trend is op dit moment. In plaats daarvan stuiteren we wat op en neer binnen de bovengenoemde range, een range waar we in 2018 en 2019 ook een aantal maanden in hebben bewogen. In 2019 braken we er in September aan de bovenkant uit en liep de AEX naar de top op 632 waar op dat moment de bovenste lijn van het lange termijn stijgend kanaal lag.  

Er word mij de laatste tijd vaak de vraag gesteld wat ik denk dat er de komende maanden zal gaan gebeuren en eerlijk gezegd weet ik dat niet net zo min als elk ander dat weet. Het enige wat ik kan doen is, de grafieken analyseren en aan de hand daarvan kijken wat technisch gezien het meest voor hand liggend is. Maar ook dit is maar een moment opname en kan elk moment veranderen. Het is eigenlijk net als het voorspellen van het weer, doormiddel van satelliet en radarbeelden te analyseren kan er een voorspelling worden gedaan, maar veranderd de windrichting dan veranderd daarmee ook de voorspelling.

Als we nu naar de weekgrafiek kijken dan heeft een daling op dit moment mijn voorkeur, de index is een aantal keer afgeketst op de dalende toppenlijn en gezien de stijging die we achter de rug hebben de laatste maanden, lijkt me dat het tijd is voor een 'pullback' voor op zijn minst een hogere bodem. Vandaar dat ik vorige week een middellange termijn target heb afgegeven van ongeveer 510/500 met een uitschieter naar 480 voor de komende twee maanden. In de zone 510/500 vinden we de onderste lijn van het stijgend kanaal uit de kwartaalgrafiek, deze zou nog eens terug getest mogen worden en lijkt me een geschikte plek voor een hogere bodem. Breekt de AEX op weekbasis toch door de zone 573/575, dan is een opwaartse uitbraak van de range en komt er een longsignaal naar 605/615 om het laatste gap uit Februari te sluiten.

AEX daggrafiek:

De dag candle van afgelopen vrijdag is een rode 'hammer' geworden met een lange steel die precies de 545 heeft getest, de body van candle ligt echter een stuk hoger en vind steun op zowel het 61,8% fibo van de beweging 530/587 en de ema200 in de zone 552/550. Nu de 545 is getest ben ik benieuwd of er vanaf het huidige niveau een nieuwe opgaande beweging kan worden opgestart en er een dubbele bodem in de daggrafiek komt te staan.

Lukt het men om de AEX vandaag terug te brengen boven 555 en daar ook te laten sluiten, dan is de dubbele  bodem een feit en kunnen we weer opveren naar de dalende toppenlijn uit de weekgrafiek die we nu vinden rond 563/565, zakken we vandaag opnieuw door de 550, dan is het weer short naar de zone 545/542. 

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »