AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 09:13

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 599 en dat is zo'n twee punten lager als de slotstand van gisteren. De AEX consolideert in de range 598/605 wachtend op nieuwe impulsen...

De dag candle van gisteren is een potentiële top geworden het is namelijk een 'hanging man', zakt de AEX vandaag verder en sluit de future vanavond onder 598 dan word de candle bevestigd als toppatroon.

Als we naar de daggrafiek kijken, dan zien we dat de koers vanaf 533 is opgelopen tot aan het hoogste punt gisteren op 605 zonder daarbij een 'hogere bodem, of correctie te hebben doorgemaakt. Het blijft op deze hoge niveau's dan ook oppassen voor een 'pullback' om zo een hogere bodem te plaatsen.

Echter, zoals ik dat gisteren ook al aangaf in een van de updates blijft de AEX rond de 600 steeds weer gekocht worden en ziet de index er sterk uit, om die reden zouden we dus ook een tijdje zijwaarts kunnen blijven bewegen en daarmee een soort ''correctie in tijd'' krijgen.

De belangrijke niveau's zijn de steunzones 598 en 595, en de weerstandszone 603/605, zolang we daar op dagbasis tussen bewegen, consolideren we op dit hoge niveau en spreken we een correctie in tijd. Breekt de AEX er aan de bovenkant doorheen, dan gaan we zoals eerder omschreven het openstaande gap uit Februari sluiten welke ligt in de zone 610/615. Zakken we door 595, dan is er sprake van een trendbreuk op dagbasis en gaan we corrigeren, de eerste targets waar ik me dan op richt zijn de oude top van 587 en daaronder de oude weerstandszone 575/571.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl