AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 09:21

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 614 en dat is een puntje lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index is vorige week net voor sluitingstijd uit de range gebroken en daarmee blijft de blik omhoog gericht...

Als we kijken naar de daggrafiek dan zien we dat de driehoek afgelopen vrijdag is afgerond als halfmastpatroon. Het koersdoel van het patroon ligt rond 625/630 en blijft geldig zolang de AEX boven 610 beweegt.

Er is alleen nog wel een ''maar'' en dat is de stijgende wig die nog steeds aanwezig is op de daggrafiek. Dit patroon zou namelijk bij een neerwaartse doorbraak een omkeerpatroon worden met een koersdoel wat ongeveer ligt rond 575/570, tevens maakt de RSI ook nog steeds lagere toppen en dat is vaak een voorteken van een daling, al zit dit nog wel een aantal weken kunnen duren. De komende dagen zal moeten uitwijzen welk patroon het sterkst is, zelf lijkt me een vervolg van de stijging het meest voor de handliggend, maar het 2020 dus er kan van alles gebeuren.

Zolang de AEX boven 610/608 beweegt is er een longsignaal en richten we ons op de zone 625/630, zakken we onder 610/608, dan komt er een klein shortsignaal naar de bodem van vorige week rond 606/605 pas als we onder 605 sluiten op dagbasis is er echt sprake van een trendbreuk en word het shortsignaal sterker.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl