AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 09:37

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 617 en dat is zo'n 8 punten lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De future is vannacht gezakt op het nieuws over het ''nieuwe'' coronavirus...

Gisteren werd er bekent dat er een nieuwe variant van het coronavirus in het VK is vastgesteld, vooralsnog lijkt het erop dat deze variant veel makkelijker overdraagbaar is, maar dat men er niet zieker van word. Daarnaast is er afgelopen nacht ook weer een Brexit deadline gepasseerd zonder dat daar een deal uit is gekomen en dat heeft erin geresulteerd dat de AEX future is teruggezakt.

Afgelopen vrijdag was de dag candle al een 'doji' waarvan de bovenste steel een flink stuk boven de bovenste lijn van het stijgend kanaal uit de weekgrafiek was uitgekomen, maar er uiteindelijk toch binnen is gesloten. Het zou zo maar kunnen, dat nu we de bovenste lijn van het kanaal getest hebben dat we terugzakken naar de onderste voor een hogere bodem, al lijkt me dat op dit moment nog wat voorbarig, eerst maar eens zien wat er vandaag gaat gebeuren.

De future vind op dit moment steun op de middellijn van de banden en daar vlak onder op 615. Als we hier vandaag boven kunnen blijven dan verwacht ik dat deze daling slechts een dip is en wat winstnemingen, maar zakken we door 615, dan verwacht ik meer druk op de index en kunnen we naar de steunzone 606/605 de komende dag/dagen.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl