AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 09:17

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 609 en dat is gelijk aan de slotstand van gisteren. De AEX is gisteren een behoorlijk stuk gezakt, maar wist uiteindelijk wel boven de steunzone 605/606 te sluiten....

Het was een bizarre dag gisteren, beleggers drukte wereldwijd op de verkoopknop in verband met de nieuwe variant van het coronavirus in het VK. Toch is de daling in de VS gisteren zeer beperkt gebleven, de indices aldaar wisten in de avonduren vrijwel het gehele verlies weg te werken, maar staan op dit moment weer in het rood. 

Vooralsnog verwacht ik dat dit ''gewoon'' een correctie is van de stijging die we de laatste weken achter de rug hebben, de AEX is vanaf de low op 524 in een rechte opgelopen naar de bovenkant van het stijgend kanaal uit de weekgrafiek rond 629 en zakt nu terug voor een hogere bodem.

Als we kijken naar de daggrafiek dan zien we dat de AEX gisteren steun vond op de onderste lijn van de banden welke samenvalt met het 23,6% fibo van de beweging 524/629 rond 604. Zolang we daarboven weten te blijven op dagbasis, is er technisch niets aan de hand en kunnen we deze daling officieel nog niet eens een correctie noemen, maar is het slechts een dip.

Zakt de index vandaag door de bodem van gisteren dan ligt het eerst volgende steunniveau vandaag rond 600, daar vinden we de ema50 die voor een bodem zou kunnen zorgen. Mocht de zone 601/599 geen steun bieden, dan gaan we naar het 38,2% fibo op 590 met een mogelijke uitschieter naar 575/572 waar nog een oud gap open staat. Bij een terugkeer en een dagslot boven 617, staat er een potentiële bodem in de daggrafiek en komt er een longsignaal naar 620/622.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl