AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 11:03

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 628 en dat is zo'n 3,5 punt hoger als de slotstand van de cashhandel op 31 December. De koers van de AEX staat tegen de weerstandslijn van het trendkanaal en dus word het draaien, of breken..?

Als we kijken naar de daggrafiek dan zien we dat de AEX de laatste handelsweek van 2020 een vloertje heeft gelegd tussen de steun op 625 en de weerstand rond 630. Dit zou zomaar weer eens eens een zogenoemde 'correctie in tijd' kunnen zijn, iets wat we het afgelopen jaar ook vaak gezien hebben. Mocht de AEX door 630/633 breken op dagbasis en daarmee uit het stijgend kanaal van de weekgrafiek, dan start er een versnelling van de longtrend en kunnen we door naar ons eerste middellange termijn target van 650/660 de komende weken. Echter, zullen de andere indices om ons heen dan ook doorbraken van hun weerstand moeten laten zien, ik verwacht namelijk niet dat de AEX dat op eigen houtje zal doen.

Zakt en sluit de AEX daarentegen onder 625/622, dan staat er een top tegen de weerstandslijn en is er een extra aanloopje nodig voordat we naar ons middellange termijn target kunnen. In dat geval komt er een shortsignaal naar de bodem van maandag 21 December zo rond 607/605. Zolang we tussen 625/633 beweegt bevinden we ons in een neutrale range en is het wachten op een uitbraak.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl