AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 09:33

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 631 en dat is vrijwel gelijk aan de slotstand van gisteren. De AEX heeft gisteren opnieuw de bovenste lijn van het stijgend kanaal opgezocht en kan vandaag een hogere bodem gaan plaatsten...

Het was gisteren meteen een goede dag op de financiële markten qua beweging, aan het begin van de Europese sessie liepen alle koersen flink op, om vervolgens in de namiddag en avond onder leiding van de VS weer terug te zakken. Hoewel de bewegingen in met name de VS op het eerste gezicht behoorlijk fel waren, verwacht ik op dit moment nog geen draai van de trend, maar denk ik dat het eerder te maken heeft met het herpositioneren van grote partijen. 

Als we kijken naar de dag candle van gisteren dan zien we dat dit een soort 'doji' is welke zowel de weerstand tetst van de zone 635/636 als de steun zo rond 625,50 om vervolgens met een kleine winst te sluiten. Daarmee is er technisch gezien niets veranderd, de koers beweegt nog steeds boven zowel de middellijn van de banden, de ema's  als de steun op 625.

Voor vandaag zouden we opnieuw de steun rond 625 tot 622 kunnen gaan opzoeken, maar als daarboven kunnen blijven verwacht ik nog steeds hogere koersen en blijft ons middellange termijn target van 650/660 staan. 

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl