AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 09:34

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 640 en dat is een puntje hoger als de slotstand van gisteren. De AEX stijgt verder en lijkt in een rechte lijn af te stevenen op ons middellange termijn koersdoel....

Het is een onrustige nacht geweest in Amerika met de demonstraties en bestorming van het Capitool in Washington. Zonder daar nu teveel op in te gaan, sta ik er wederom van te kijken dat zowel de Amerikaanse indices als wereldwijde futures nagenoeg geen krimp hebben gegeven en nog altijd rond de high's noteren, ik vind het werkelijk ongelofelijk!

Terug naar de AEX, de dag candle van gisteren is een groene waarvan de body een fractie boven de bovenste band is gesloten. Ook de huidige candle begint vooralsnog groen en staat weer boven de bovenste band. Om die reden zullen we waakzaam moeten zijn voor een eventuele daling en/of consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden. Ook de RSI is aangekomen boven de 70 en dat laat zien dat index wat overspannen begint te raken.

Toch zie ik nog geen reden tot paniek, in mijn optiek zijn we nog steeds onderweg naar de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal zoals afgelopen weekend in de jaar update omschreven. Pas bij een draai en dagslot onder 625 komt daar verandering in.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl