AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 10:44

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 652 eb dat is zo'n 4 punten lager als de slotstand van gisteren. De AEX is gisteren op eigen houtje door de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal gebroken en heeft daarmee het target 650/660 volledig gehaald....

Het was gisteren een dag die niet vaak voorkomt, een AEX die steeg terwijl de ''grote jongens'' allemaal achterbleven, en een doorbraak zoals die van het meerjarige trendkanaal komt eigenlijk nooit voor als andere indices niet hetzelfde doen.

Dit kan twee redenen hebben, de eerste is dat de we vlakbij de top zitten en dat de AEX in een zogenoemde 'melt up' fase zit. Dit wil eigenlijk zeggen dat we in de laatste fase zitten van de stijging en dat er een correctie aankomt. Een andere reden is, dat de AEX eigenlijk nog een stuk achter loopt in waarde als je het vergelijkt met een Dax, of de S&P500, deze indices zetten al nieuwe all time high's terwijl de top van de AEX boven de 700 punten ligt.

Welke van deze redenen het is, durf ik op dit moment nog niet zeggen, het enige wat ik wel weet is dat deze rally nu al een flinke tijd aanhoud en dat het tijd word voor een gezonde correctie zodat er een hogere bodem geplaatst kan worden. Daarnaast kan ik me nauwelijks voorstellen dat we een weerstand als die van het meerjarig trendkanaal zomaar voorbij gaan. Daarom zou ik degene willen zeggen die nog een (gedeelte) van de positie hebben opengelaten na de weekend update van afgelopen week, deze nu te sluiten en rustig te wachten op nieuwe signalen.

Als we naar de grafiek kijken dan zien we dat de dag candle van gisteren boven de bovenste bollinger band is gesloten en dat betekent waarschijnlijk voor vandaag een daling, of minstens een consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden. De eerste steun vinden we nu op de uitgenomen weerstandslijn rond 552/550. Zakken we onder 650, dan verwacht ik een verdere daling naar 648 en daaronder de stijgende bodemlijn rond 645. Pas bij een doorbraak van 656, komt er weer een longsignaal en gaan we naar 660/662.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl