AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 10:19

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 653 en dat is zo'n 3 punten hoger als de slotstand van gisteren. De AEX is gisteren boven de 650 gebleven en daarmee houden de kopende partijen de volledige over het koersverloop...

Het was gisteren een belachelijk rustige dag, doordat de handel in de VS gesloten bleef in verband met Martin Luther King Day lagen de volumes hier in Europa ook een flink stuk lager. Het is dan ook vandaag ook pas echte de eerste handelsdag van de week. Waarbij we voor dezelfde vraag staan, gaat het de kopende partijen lukken om de AEX boven 650 te houden en wellicht door de 660 te laten breken, of gaan we toch een stukje terug voor een hogere bodem?

Op de daggrafiek zien we dat de AEX vooralsnog steun vind op de stijgende bodemlijn en dat de dag candle van gisteren ook weer door de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal is gebroken, maar als we naar het volume van gisteren kijken, dan zien we dat deze een stuk lager ligt dan het volume van afgelopen vrijdag en daarom hecht ik weinig waarde aan de candle. We zullen echt vandaag moeten afwachten voor meer duidelijkheid.

De neutrale range op basis van de daggrafiek blijft dan ook 650/660, bij een opwaartse doorbraak gaan we verder omhoog naar ons lange termijn target. Sluit er een dag candle onder 650, dan gaan we corrigeren naar 645/642, daaronder naar 630/625.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl