AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 09:48

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 654 en dat is 3 punten hoger als de slotstand van de cashhandel gisteren. De future is gisteren is gisterenavond verder opgelopen en gesloten tegen de weerstandslijn op 657...

Afgelopen weekend toen ik aan de weekend updates werkte, zag het er echt naar uit dat we deze week een correctie in punten zouden gaan krijgen, maar op dit moment ziet alles er weer heel anders uit. Dit is één van de redenen om bij een analyse altijd meerdere scenario's af te gaan zodat je altijd een plan B hebt. 

Zoals van het weekend omschreven, zal eerst de 650 op dagbasis gebroken moeten worden voordat de AEX verder omlaag kan, zolang we daarboven blijven is de middellange en lange termijn trend nog steeds long en zitten we nu opnieuw in een consolidatie fase voordat we verder omhoog kunnen. De AEX blijft erg sterk en ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat de index nog ''lang'' niet bij zijn 'all time high' staat, deze vinden we rond 704 en ik ben er van overtuigd dat dit een target van vele handelaren is dit jaar.

Als we kijken naar de daggrafiek dan zien we dat de dag candle van gisteren tegen de weerstandslijn op 657 is gesloten en dus ook op het hoogste punt van de dag. In de meeste gevallen betekent dit een verder vervolg omhoog dus moeten we vandaag rekening houden met een uitbraak van de top. Echter, zullen andere indices dan vandaag ook moeten oplopen, ik denk niet dat de 657/660 gebroken word als de Dax en de VS vandaag zouden zakken.

Bij een doorbraak van 660 verwacht ik een versnelling van de stijging naar het 123,6% fibo van de beweging 602/657 zo rond 670. Zakt en sluit de index vandaag toch onder de steun van 650/648, dan krijgen we alsnog een correctie, tussen de steun van 650/648 en de weerstand op 657/660 bewegen we in een zijwaartse range.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl