AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 10:49

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 685 en dat is gelijk aan de slotstand van gisteren. De index is gisteren verder opgelopen en is daarbij al even boven de zone 680/685 geweest...

De dag candle van gisteren is wederom een flinke groene waarvan de body door het 123,6% fibo van de beweging 602/668 is gebroken en dat is een sterk teken. Door deze stijging zijn we nog een paar puntjes verwijderd van ons middellange termijn koersdoel en nadert de AEX de top uit de zomer van 2000 rond de 705 punten. Ik ga er dan ook nog steeds vanuit dat we daar binnen binnenkort zullen aankomen. 

Toch verwacht ik op de korte termijn een dip, of tijdelijke consolidatie, zoals op de daggrafiek te zien is zijn er nu al twee candle's boven de bovenste bollinger band gesloten en dat betekent dat het te hard is gegaan de afgelopen dagen, bij een dip, of tijdelijke consolidatie krijgt de koers de tijd om terug te keren binnen de banden. Daarnaast is de index inmiddels een flink stuk weggelopen bij de ema10 en zal daar uiteindelijk ook weer naar moeten terugkeren.

Het eerste steunpunt vinden we vandaag bij het 123,6% fibo in de zone 685/683, zolang we daarboven bewegen is er een sterk actief longsignaal en zouden we best nog een paar puntjes verder kunnen stijgen tot aan de zone 690/695 waar we het koersdoel vinden van de V-vorige bodem.

Zakt de AEX vandaag terug tot onder de zone 685/683, dan verwacht ik dat we een dip krijgen om het openingsgap van gisteren te sluiten, deze vinden we in de zone 677/675. Daar zullen we dan verder moeten kijken. Er is op dit moment nog geen sprake van een mogelijke top en daarom is het berekenen van eventule short targets op dit moment erg lastig.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl