AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 09:24

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 686 en dat is een puntje hoger als de slotstand van gisteren. De future is gisteren na een opnieuw een hogere top te hebben geplaatst zijwaarts gaan bewegen in de range 688/685...

Gisteren zagen we al op de daggrafiek dat er twee candle's boven de bovenste bollinger band waren gesloten en dat er een grote kans bestond op een dip, of consolidatie om de koers te laten terugkeren binnen de banden. 

Die consolidatie is er gekomen, de AEX heeft gisteren vrijwel de gehele dag zijwaarts in de range 685/688 bewogen waarmee de koers is teruggekeerd binnen de banden. De huidige dag candle ziet er vooralsnog uit als een 'hammer' waarvan de steel het 123,6% fibo test als steun en daarmee laten de kopende partijen zien dat de stijging wat hun betreft nog niet ten einde is.

Voor vandaag ligt er steun in de zone 685/683, zolang de AEX daar boven weet te blijven zijn we onderweg naar naar ons koersdoel. Pas bij een doorbraak van het 123,6% fibo (683) verwacht ik wat winstnemingen naar de zone 680/676.

Weerstand ligt er bij de top van gisteren rond 688/689, als we daar doorheen breken, verwacht ik weer een versnelling naar het 138,2% fibo rond 692/695 de bovenste band zal voorlopig geen weerstand meer bieden deze wijst inmiddels kaarsrecht omhoog. Tussen 685/688 bewegen we in een range, maar wel binnen de stijgende trend, dat wil zeggen dat een opwaartse doorbraak een grotere kans heeft als een daling.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl