AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 09:57

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment staat op een stand van 711 en dat is een puntje lager als de slotstand van gisteren. De kopende partijen hebben gisteren geprobeerd de index weer boven het 23,6% fibo te zetten, maar vooralsnog is dat niet gelukt...

De dag candle van gisteren is een groene en daarmee staat er alweer een potentiële bodem op de daggrafiek. Het is werkelijk ongelofelijk dat bijna elk shortsignaal binnen korte tijd weer word teruggedraaid. Wat wel opvallend is, is dat het men niet gelukt is om de koers boven het 23,6% fibo (712,50) te laten sluiten. Dit zou kunnen betekenen dat de stijging van gisteren slechts een terugtest is geweest van het niveau. Daalt de AEX vandaag weer en sluiten we vanavond onder 710 dan is dit ook het geval. 

Breken we vandaag toch door 712,50 en blijven we er vervolgens boven, dan was de neerwaartse doorbraak een valse en komt er wellicht de komende dagen een beweging in tegengestelde richting naar de top rond 724. In dat geval acht ik de kans ook groot dat we er doorheen gaan breken en door zullen stijgen naar het koersdoel van de V-vormige bodem op 735.

Feit is echter, dat zolang we onder het 23,6% fibo blijven sluiten op dagbasis dat er technisch een middellang termijn shortsignaal van kracht blijft naar de onderste lijn van het stijgend kanaal deze vinden we nu zo rond 696/695, dus laten we ons daar voorlopig maar aan vasthouden.