AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 10:17

AEX  daggrafiek:

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 715 en dat is zo'n 2 punten hoger als de slotstand van gisteren. De AEX is teruggekeerd boven het 23,6% fibo en dat betekent dat de neerwaartse doorbraak van eerder deze week een valse was....

Ik blijf me er maar over verbazen dat er zo ontzettend veel koopkracht is de afgelopen maanden, je zou toch zeggen dat men van lieverlee wel een keer hoogtevrees moet krijgen bij deze standen, maar kennelijk is dit voor vele nog steeds een mooi instapmoment.

De AEX is met een groene dag candle gisteren officieel teruggekeerd boven het 23,6% fibo, lukt het men de index hier vandaag wederom boven te laten sluiten, dan word de doorbraak bevestigd en was de neerwaartse doorbraak van eerder deze week een valse. Nu vind vandaag de expiratie plaats en zou de terugkeer boven 712 daarmee te maken kunnen hebben, maar aangezien we de laatste maanden eigenlijk alleen maar opwaartse doorbraken hebben gezien na een consolidatiefase, verwacht ik dat het dit keer ook weer het geval zal zijn.

Na een valse doorbraak vind zoals bekent meestal een beweging in tegengestelde richting plaats, daar zullen we in dit geval dus ook rekening mee moeten houden. Zolang de AEX nu boven 713 beweegt is er binnen de range een longsignaal naar de top rond 723/725. Bij een opwaartse doorbraak van de top word het longsignaal sterker en gaan we naar het koersdoel van de V-vormige bodem uit de maandgrafiek.

Mocht de index vanmiddag na de expiratie toch weer gaan dalen en vanavond onder 712 sluiten, dan had deze stijging toch alleen met de expiratie te maken en ga ik aankomende maandag kijken wat de eventuele short targets zijn.