AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 10:29

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 702 en dat is z'n 2 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index is is gisteren verder gedaald en heeft ons target 700/699 bereikt....

De dag candle van gisteren is wederom een rode en daarmee is de candle van afgelopen maandag bevestigd als top. Met de daling is de AEX teruggezakt naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal (700/699) waar tevens ons short target lag. 

Rond het niveau 700/699 liggen een aantal steunniveau's die voor een (tijdelijke) bodem zouden kunnen zorgen, zo vinden we hier de onderste bollinger band, de onderste lijn van het stijgend kanaal en het 50% fibo van de laatste opgaande beweging 675/724. Daarnaast geven ronde getallen zoals 700 ook altijd een bepaalde vorm van steun en/of weerstand. Ik kan me daarom goed voorstellen dat er koopjesjagers zullen zijn die het huidige niveau als een mooi instapmoment zullen zien. Het word vandaag dus goed oppassen voor een bounce richting de zone 706/708 en mogelijk zelfs naar 710, rond één van deze niveau's zullen we dan moeten kijken, of er een lagere top word geplaatst en er een nieuwe verkoopgolf volgt, of dat er alweer zoveel koopkracht is dat we verder stijgen. Om het huidige shortsignaal intact te houden mag de AEX niet meer boven de zone 712/713 sluiten. Daarboven staat er namelijk een potentiële bodem op de daggrafiek.

Daalt de index vandaag verder en zakken we uit het kanaal, dan word het shortsignaal sterker en verwacht ik een versnelling naar de zone 689/685. Daar vinden we de bovenkant van een oude range welke nog niet is terug getest als nieuwe steun en ga ik verder kijken.