AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 10:03

AEX  daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 713 en dat is zo'n 4 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index is zoals verwacht aan een rebound begonnen vanaf de steunlijn. Vandaag word het draaien, of beken...

De dag candle van gisteren is Bullisch Engulfing welke is geplaatst op de onderste lijn van het stijgend trendkanaal en is daarmee extra waardevol als potentieel bodempatroon. Weet de index vandaag verder stijgen en boven 715 te sluiten, dan word de BE bevestigd als bodem.

Met de daling van de afgelopen dagen heeft de AEX precies het 50% fibo van de beweging 675/724 op 699 getest en daarmee kunnen we dus spreken van een correctie van de laatste opgaande beweging. Als we deze daling gaan bekijken of de gehele stijging van de afgelopen maanden, dan is natuurlijk slechts een dipje, maar we hebben nu eenmaal te maken met een zeer sterke opgaande trend en dan is dit wellicht het maximale voor dit moment.

Toch hou ik voor vandaag nog een slag om de arm, de future is gisteren net aan op 712 gesloten en dat betekent dat we hier ook te maken kunnen hebben met een terugtest van de oude steun (712/713). De slotstand van vandaag word dus bepalend voor het verdere koersverloop de komende periode. Bij een duidelijke slotstand boven de 715 staat er een bodem en kunnen we de komende periode weer terug naar de topzone 723/725. Sluiten we vandaag onder 710/708, dan staat er een potentiële lagere top en gaan we morgen verder kijken.