Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 09:26

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 716 en dat is zo'n 4 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren verder opgelopen tot aan de weerstand op 715 en staat vandaag voor de keuze. Word het draaien, of breken..?

De dag candle van gisteren is een hammer en daarmee is de BE van afgelopen woensdag bevestigd als bodempatroon, daarnaast is het een teken dat de kopende partijen de AEX verder omhoog willen  brengen en dat de neerwaartse uitbraak van het stijgend trendkanaal van begin deze week een valse is geweest. In de meeste gevallen betekent een valse uitbraak een beweging in tegengestelde richting wat in dit geval zou leiden in een stijging naar de bovenste lijn van het kanaal wat op dit moment ligt zo rond 760/770.  Echter wil ik op dit moment nog niet zo ver vooruit kijken, er liggen nog behoorlijk wat tussenliggende targets waar de AEX eerst maar eens doorheen moet breken.

De eerste is natuurlijk de 715, een structurele doorbraak van dit niveau zou een longsignaal geven naar 717/718 en daarboven 720. Als ook deze niveau's kunnen worden doorbroken kunnen we naar de topzone 723/725.

Lukt het men niet om door de 715 te breken, dan blijven we in een zijwaartse range tussen op dit moment de 710 en de715. Onder 710 komt er meer neerwaartse ruimte naar 705 en daaronder de zone 700/698, maar op dit moment lijkt een opwaartse doorbraak meer kans te hebben.


«   »