AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 09:19

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 687 en dat is zo'n 7 punten lager als de slotstand van gisteren. De future is onder leiding van een zwak Wallstreet verder gezakt en is de zone 689/685 ingetrokken...

De dag candle van gisteren is wederom een rode en dat betekent dat de uitbraak van het stijgend trendkanaal is bevestigd. Tevens is ons target 689/685 nu ook gehaald en dus staat de index opnieuw voor de keuze om te draaien, of te breken.

Rond 685 ligt het 76,4% fibo en dat is technisch de laatste steun voordat we verder kunnen zakken naar de bodem op 675. Of de index daar in een rechte lijn naartoe gaat dat zal de komende periode duidelijk moeten worden. We zien namelijk dat de dag candle van gisteren onder de onderste bollinger band is gesloten en dat de huidige dag candle er zelfs helemaal onder staat en dat maakt de kans op een bounce steeds groter. Echter, moet ik daarbij zeggen dat de stijgingen van de afgelopen maanden ook erg hard gingen en ik weet uit ervaring dat dalingen minstens twee keer zo snel gaan, dus zal het mij ook niet verbazen dat we meteen door gaan.

Ik hou het eerst volgende breekpunt op 685, zakt de AEX daar doorheen dan gaan we naar 680 en daaronder naar 675, daar ga ik dan verder kijken hoe de grafieken erbij liggen. Blijven we boven 685 dan blijft het oppassen voor een bounce terug naar 689 en daarboven 693.