AEX dag analyse

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 10:23

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 717 en dat is een puntje hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren door de dalende toppenlijn gebroken en houd daar vooralsnog stand...

De dag candle van gisteren is een grote Inverted Hammer, maar tegelijkertijd ook een Bullisch Engulfing aangezien de body groter is als die van zijn voorganger. Dat betekent dat als de AEX vandaag wederom weet te stijgen dat de candle word bevestigd als bodempatroon. 

De kopende partijen hebben met het uitnemen van de dalende toppenlijn een belangrijke weerstand uitgenomen. Aanvankelijk werd ook geprobeerd de koers te laten terugkeren binnen het stijgend trendkanaal, maar dat is mislukt. 

De huidige dag candle begint als een groene en daarmee ga ik ervan uit dat men vandaag alsnog gaat proberen om de AEX te laten terug keren binnen het kanaal. De onderste lijn vinden we vandaag in de zone 721/724. Sluit de AEX hier boven, dan was de neerwaartse uitbraak van het kanaal een valse en komt er op dagbasis weer een longsignaal naar als eerste target 735, daarboven kunnen we dan gaan versnellen naar de zone 750/760. Voorwaarde is wel, dat de index boven de uitgenomen toppenlijn (715) zal moeten blijven. Zakken we daar doorheen, dan komt er een shortsignaal naar de zone 713/712 en daaronder naar 710.

AEX 4H-grafiek:

Als we inzoomen naar de 4H-grafiek dan zien we dat het gevaar voor een daling nog niet helemaal is geweken, de AEX beweegt namelijk nog steeds binnen de stijgende wig. De onderste lijn heb ik iets verlaagd zodat de bodem op 710 nog binnen het patroon valt. 

Na de top tegen de onderste lijn van het stijgend trendkanaal is de koers teruggezakt naar de dalende toppenlijn (donker groene lijn) die nu voor steun zorgt. Dit is voor vandaag een belangrijk kantelpunt, zolang de AEX er boven beweegt is de blik omhoog gericht en verwacht ik dat men opnieuw een poging zal ondernemen om de koers te laten terugkeren binnen het kanaal. De eerste weerstand is 718, breken we daar doorheen dan is het long naar de onderste lijn van het kanaal in de zone 721/722. Boven 722, kunnen we dan opnieuw een long naar de top van 724/725, daar ga ik verder kijken.

Zakt de index toch terug onder de dalende toppenlijn (715), dan komt er een shortsignaal naar de onderste lijn van de wig in de zone 713/712. Mocht dit niveau geen bodem opleveren, dan is het verder short naar 710/708 om het openingsgap van gisteren te sluiten. 

AEX 1H-grafiek:

Op de uurgrafiek beweegt de future de laatste uren in een zijwaartse range met aan de bovenkant de weerstand op 717 en aan de onderkant een dubbele bodem op 715. Dit hou ik voor het eerste handelsuur als neutrale range. 

Vanaf 718 is het long en word er een W-vomige bodem afgerond met een koersdoel van 720, daarboven is het eerst volgende target de zone 721/722 waar we vandaag R1 vinden en de komende uren de onderste lijn van het stijgende kanaal ligt. Bij een doorbraak van 722 word het longsignaal sterker en gaan we versnellen naar 724/725.

Zakt de index door de dubbele bodem op 715, dan geeft dat een shortsignaal en gaan we naar 713/712. Zakken we onder 712, dan gaan we verder short naar 710 met een uitschieter naar 709 om het openingsgap van gisteren te sluiten.