AEX dag analyse

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 09:38

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 719 en dat is ook de slotstand van de cashhandel gisteren. De index is door de weerstand van 717 gebroken en kruipt nu verder omhoog richting 720...

Ondanks de lage volumes en de beperkte beweging van gisteren, is de dag candle toch nog redelijke groene en dat betekent dat de Bullisch Engulfing van afgelopen dinsdag is bevestigd als bodempatroon. Daarnaast is ook de doorbraak van de dalende toppenlijn hiermee bevestigd wat nu als steunniveau zal dienen bij een eventuele daling.

Toch is de kou nog niet helemaal uit de lucht, de koers is namelijk nog niet teruggekeerd binnen het stijgend trendkanaal en afgelopen periode heeft laten zien dat dit een pittige weerstand is. Vandaag ligt de onderste lijn rond de top van begin april op 724. Weet de AEX hier doorheen te breken en er boven te sluiten, dan verwacht ik een enorme versnelling naar als eerste het target van de V-vormige bodem op 735, daarboven kunnen we dan door naar de zone 750/760 de komende periode.

Mocht de index niet door de 724 weten te breken en we zakken terug, dan ligt het kantelpunt nu bij de uitgenomen dalende toppenlijn vandaag op 714. Zolang we daar op dagbasis boven kunnen blijven heeft een terugkeer binnen het kanaal en een versnelling naar 735 mijn voorkeur. Zakken we er toch doorheen, dan komt er een shortsignaal naar 705, daaronder word het shortsignaal sterker en kunnen we versnellen naar 693/691.

AEX 4H-grafiek:

Op de 4H-grafiek is er weinig verandering ten opzichte van gisteren, de koers beweegt nog steeds binnen de wig en daarmee blijft ook een top en een daling nog tot de mogelijkheden behoren. Een terugkeer binnen het kanaal zou het patroon onbruikbaar maken, maar zakt de index door de stijgende bodemlijn (714), dan word de wig afgerond als omkeerpatroon en komt er een shortsignaal naar als eerste de zone 713/712, daaronder kunnen we via de 710 naar 705, daaronder word het shortsignaal sterker en verwacht ik een versnelling naar de zone 700/698.

AEX 1H-grafiek:

De uurgrafiek laat zien dat de future de laatste uren is gaan stijgen in de vorm van een stijgende wig. Dit zou kunnen leiden tot een draai en vandaar dat we de dag beginnen met een neutrale range zodat we niet voor onnodige verrassingen komen te staan. De bovenkant van de range hou ik net boven de top van afgelopen nacht op 719 (R1), de onderkant van de range ligt nu bij de pivot 718/717,50.

Dat betekent dat vanaf 720 er een longsignaal komt naar de top van dinsdag op 722, daarboven kunnen we dan naar 724/725. Zakken we onder 718, dan komt er een shortsignaal naar de onderste lijn van de grote wig (paarse lijn) in de zone 715/714, zakken we daar doorheen, dan kunnen we de zone 713/712 weer gaan testen.