Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX dag analyse

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 09:34

AEX dag analyse

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 718 en dat is iets meer dan een puntje lager als de slotstand van gisteren. De index is gisteren afgeketst op 722 en plaatst daarmee een potentiële top...

De dag candle van gisteren is een Hanging Man en dat is een potentieel toppatroon, sluit de AEX vandaag onder de ema10 op 717, dan word de top bevestigd en zakt de koers uit de stijgende trend. Het eerste target vinden we dan bij de uitgenomen dalende toppenlijn in de zone 713/712. Een slotstand onder deze lijn, zou het shortsignaal versterken en betekent dat we zullen terugzakken naar de zone 700/697. Daar ga ik kijken, of er een bodem geplaatst wordt, of dat we veder zakken naar de zone 693/691.

Mocht de AEX vandaag oplopen en boven 722 sluiten, dan word de HM geneutraliseerd en staat er een potentiële hogere bodem op de daggrafiek. In dat geval kunnen we alsnog verder omhoog naar de top van 724 en daarboven naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal voor een nieuwe poging om er in terug te keren, we vinden de onderste lijn vandaag rond 726/727.

Kortom, er is een zogenaamde 'kruip & sluip' rally gaande waarbij er op de hogere timeframes lastig te handelen valt en we op de lagere timeframes steeds kleine bewegingen moeten meepaken.