AEX dag analyse

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 09:27

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 720 en dat is een puntje lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De index is op de bovenste lijn van de range gesloten en daarmee blijft het komende week spannend, of we nu verder stijgen, of toch weer gaan zakken...

De week candle is een volle groene waarvan de bovenkant door de weerstandslijn 721 prikt. Technisch is dit een doorbraak, maar aangezien deze zo pril is wil ik komende week een slotstand boven 724 zien voordat deze ook daadwerkelijk bevestigd word. Doordat de slotstand afgelopen vrijdag ook meteen de hoogste weekstand was, ga ik ervan uit dat de AEX deze week in elk geval de zone top op 724 nog gaat testen. Daar zullen we dan moeten kijken, of er een draai plaatsvind, of een doorbraak.

Bij een doorbraak van de top op 724, word het longsignaal sterker en verwacht ik een versnelling naar het eerste target 735 waar nog steeds het target ligt van de V-vormige bodem uit de maandgrafiek. Daarboven kunnen we meteen door naar de zone 750/755 wat dan meteen het voorlopige eind target is. 

Zakt de index aankomende week toch weer terug onder 718, dan was de uitbraak van afgelopen vrijdag een valse en komt er een shortsignaal naar de onderkant van de range op 700. Daar word het dan opnieuw draaien, of breken.

Kortom, de AEX heeft afgelopen week een belangrijke stap gezet voor een vervolg van de stijging, maar voor bevestiging zal de index door 724 moeten breken. Daarboven komt er een sterk longsignaal naar 735 en waarschijnlijk meteen naar 750/755. Zakken we komende week terug onder 718, dan was de uitbraak een valse en is het short naar 700.

Dit was een gedeelte van de voorbeurs update zoals de leden die elke dag kunnen lezen op de site voordat de handel van start gaat. Wil jij ook de gehele update ontvangen? Neen dan een abonnement op de signalendienst voor slechts €30,- per maand, of maak gebruik van de zomeraanbieding voor slechts €70,- tot 1 september...