AEX dag analyse

Gepubliceerd op 15 juni 2021 om 09:46

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 733 en dat is 3 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index heeft gisteren na de opening van de cashhandel een flinke bounce gemaakt en op een haar na ons lange termijn target 735 aangetikt...

De dag candle van de AEX is een Doji waarvan de bovenste steel door de onderste lijn van het stijgend trendkanaal prikt, maar er weer niet blijvend doorheen is gebroken. Toch blijft de index blijft  stug omhoog kruipen langs de onderste lijn en het lijkt er dan ook op dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er een forse versnelling komt om definitief terug te keren in het kanaal. 

Wellicht dat men vandaag opnieuw een poging gaat ondernemen de huidige dag candle is immers weer een groene en de koers staat op dit moment tegen de weerstandslijn aan. Sluit de AEX vanavond boven 735, dan is de weerstandslijn uitgenomen en kunnen we verder omhoog richting 750/760 de komende periode.

Mijn gevoel zegt dat de kopende partijen niet al te lang meer kunnen wachten met een doorbraak, de koers schurkt nu al meerdere dagen tegen de lijn aan en bij een nieuwe valse uitbraak verwacht ik dat we toch een stukje zullen moeten voor een extra aanloopje.

Het eerste steunpunt op basis van de daggrafiek is de uitgenomen top e nde ema10 in de zone 726/724, daar vinden we op dit moment ook de stijgende bodemlijn die bij een daling steun aan de index zou moeten geven.